Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012


Ανοιχτή συγκέντρωση Θεσσαλών στρατιωτικών...


 Στη διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης στη Θεσσαλία, την Τρίτη 18 ή την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, προσανατολίζεται η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), για την ανάπτυξη συναδελφικών δεσμών μεταξύ των στρατιωτικών και την ενημέρωση του στρατιωτικού προσωπικού.
Στην...

ενημέρωση θα μιλήσει και ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ και γενικός γραμματέας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής Ανχης (ΣΔΓ) Ανέστης Τσουκαράκης. Όπως υπογραμμίζεται από την ΕΣΠΕΘ, ήδη σε μια εβδομάδα γράφτηκαν μέλη πάνω από εκατό στρατιωτικοί. Επίσης, στην Αθήνα διοργανώνεται ένστολη διαμαρτυρία στις 12 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες και στο http://www.sysmed.gr/anakoinoseis/ 1441-enstolh-diamartyria-th-12-9-2012. Μέχρι αύριο Δευτέρα βράδυ γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής email ή στο κινητό 6936773450, *715451, από εκείνους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Αθήνας στις 12 Σεπτεμβρίου, με στολή. Μερικά από τα βασικά θέματα, που απασχολούν τους στρατιωτικούς, σύμφωνα με την ΕΣΠΕΘ, είναι:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, δεν διαφέρουν σε τίποτα από το συνταξιοδοτικό των ασφαλισμένων του δημοσίου τομέα. Με τη θέσπιση του Ν.3865/2010, θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση είτε 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας είτε του 60ού έτους της ηλικίας τους. Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εφαρμόζει πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία 40 ωρών. Πέραν αυτού όμως, στο στρατιωτικό προσωπικό, λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου και της αποστολής του, ανατίθεται εκ των ισχυόντων Στρατιωτικών Κανονισμών και Διαταγών η εκτέλεση εβδομαδιαίων, εικοσιτετράωρων ή μικρότερης διάρκειας υπηρεσιών, πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου. Η θεσμοθέτηση μια αμοιβής για τη υπερωριακή εργασία, στα πρότυπα του ενιαίου μισθολογίου θα αύξανε το μισθολογικό κόστος του Π/Υ από 500 έως 1.200 ευρώ τον μήνα ανά στέλεχος των Ε.Δ. Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα το στρατιωτικό προσωπικό να εργάζεται πιο πολύ από κάθε άλλο πολίτη, αμισθί, επιπλέον εφτά με οχτώ χρόνια υπηρεσίας, σε διάστημα 40 ετών.

ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΛΠ

Τα στελέχη που υπηρετούν σ' αυτές τις περιοχές εναλλάσσονται με άλλα κάθε 2 με τρία χρόνια. Οι συχνές μετακινήσεις των στελεχών, (μεταθέσεις κάθε 2 με 3 χρόνια και υπηρεσία για μεγάλο χρονικό διάστημα σε παραμεθορίους περιοχές και στα νησιά του Αιγαίου) καθιστά δύσκολη έως αδύνατη την εύρεση εργασίας της συζύγου του. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα παιδιά των στρατιωτικών με την ένταξή τους κάθε φορά σε νέο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον, από την συχνή μετακίνηση κάθε 3 χρόνια. Με πολλά έξοδα βαρύνεται ένα στέλεχος από τη συχνή μετακίνηση, κάθε 3 χρόνια συνήθως, για εύρεση κατοικίας.

ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Η δομή του ισχύοντος ειδικού μισθολογίου είναι τέτοια που στηρίζεται σε μισθολογικές προαγωγές. Η εξαίρεση των στρατιωτικών από νέο μισθολόγιο το οποίο θεσπίστηκε για να αρθούν οι μισθολογικές αδικίες στο Δημόσιο, στέρησε από εμάς την ευκαιρία να εξομοιώσουμε τις αποδοχές μας με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων. Οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι είδαν αυξήσεις γιατί αποκαταστάθηκε η αδικία σε βάρος τους σε σχέση με τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους. Αντίθετα και σε βάθος τριετίας οι υψηλόμισθοι υπάλληλοι οποιουδήποτε υπουργείου βλέπουν τις αποδοχές να μειώνονται μέχρι να απέλθει η ισορροπία ώστε όλοι οι υπάλληλοι με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και τα ίδια προσόντα να αμείβονται το ίδιο, ανεξαρτήτως υπουργείου που εργάζονται...
thessalianews.gr