Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Χειροπέδες στους εκβιαστές με τις χειροβομβίδες

Χειροπέδες στους εκβιαστές με τις χειροβομβίδες 

  Η εξιχνίαση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον μιας 22χρονης κοπέλας πριν από ένα χρόνο στα Σεπόλια φέρνει νέες εξελίξεις στην υπόθεση του γνωστού επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, ο οποίος γλίτωσε από του χάρου τα δόντια όταν εξερράγη στα χέρια του παγιδευμένο με χειροβομβίδα δέμα.
Μετά από εξονυχιστικές έρευνες οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να ρίξουν άπλετο φως και να συλλάβουν τους δράστες οι οποίοι τοποθέτησαν τη χειροβομβίδα στην είσοδο του καταστήματος της νεαρής κοπέλας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, όμως, ανοίγει τους ορίζοντες των αστυνομικών, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso» λειτουργεί σαν οδηγός για μια άλλη υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο: αυτή της απόπειρας δολοφονίας του γνωστού επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, ο οποίος στις 15/06/2012 δέχτηκε στο σπίτι του, στην περιοχή της Βουλιαγμένης, ένα δέμα παγιδευμένο με χειροβομβίδα που εξερράγη στα χέρια του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι δύο περιπτώσεις έχουν πολλές ομοιότητες όσον αφορά τη συνδεσμολογία της χειροβομβίδας, και γι’ αυτό οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο άνθρωπος που παγίδευσε τα δύο δέματα είναι ο ίδιος.

Το πρωί της 23/09/2011 η 22χρονη από την Αλβανία, η οποία διατηρεί κατάστημα ψιλικών στην περιοχή των Σεπολίων, πήγε όπως κάθε μέρα να ανοίξει το κατάστημά της. Στην πόρτα του ψιλικατζίδικου ήδη υπήρχαν τα πακέτα με τις εφημερίδες και τα περιοδικά, ενώ στο χερούλι της πόρτας ήταν κρεμασμένη μια νάιλον σακούλα. Η ανυποψίαστη γυναίκα άνοιξε τη σακούλα και τότε εξερράγη στα χέρια της μια παγιδευμένη χειροβομβίδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να δώσει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση και να συλλάβει [Ο επιχειρηματίας Αθηναγόρας Ανδριαδάκης.] τους δράστες, δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής 26 και 27 ετών, αλλά και μία γυναίκα, επίσης από την Αλβανία, η οποία φέρεται να βοήθησε τους δράστες να τοποθετήσουν την παγιδευμένη σακούλα στην πόρτα του καταστήματος της 22χρονης.

Κίνητρο των δραστών ήταν οι προσωπικές διαφορές που είχε η 22χρονη με τον 27χρονο συμπατριώτη της, ο οποίος και συνελήφθη μαζί με τους συνεργούς του στην περιοχή της Καλλιθέας. Κανείς όμως από τους τρεις δεν ήταν ο κατασκευαστής του παγιδευμένου δέματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ίσως ο κατασκευαστής είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατασκεύασε κατόπιν παραγγελίας και το εκρηκτικό δέμα που εστάλη στο σπίτι του γνωστού επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για Αλβανό υπήκοο με γνώσεις στη συνδεσμολογία εκρηκτικών, ίσως πρώην στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας, ο οποίος έσπευσε να εξαφανιστεί μετά την επίθεση που δέχτηκε ο γνωστός επιχειρηματίας.

Πλέον όλα δείχνουν πως οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έχουν καταλήξει στο συγκεκριμένο πρόσωπο, στο οποίο χρεώνουν τουλάχιστον τρεις επιθέσεις με παγιδευμένες χειροβομβίδες: αυτή στα Σεπόλια, η οποία και εξιχνιάσθηκε, την επίθεση εναντίον του γνωστού Κρητικού επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη, αλλά και μια επίθεση που είχε σημειωθεί στην περιοχή της Νέας Σμύρνης το 2011.

Espressonews.gr