Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (ΚΑΛΕΣΜΑ)

ΚΑΛΕΣΜΑ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι
Η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς σας καλεί την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 11 το πρωί μπροστά στο νοσοκομείο «ΠΑΝΑΓΙΑ» να εκφράσουμε όλοι μαζί τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στην κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου ενάντια:
·        Στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου.
·        Στην υπολειτουργία του λόγω έλλειψης  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
·        Στις τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
·        Στη δεκάμηνη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων για εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, κ.α. .


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


1.    Την πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών του Νοσοκομείου.
2.    Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αυτών των ιδιωτικών συνεργείων και των 65 εργαζόμενων στην EUROMEDICA με ένταξή τους στο δημόσιο. Καμία απόλυση εργαζομένου ή ένταξη του στην εφεδρεία.
3.    Την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημιουργία νέων σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων για το νοσοκομείο «ΠΑΝΑΓΙΑ»
4.     Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται από εφημερίες υπερωρίες αργίες και νυχτερινά στους γιατρούς και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών υγεία της περιοχής αλλά και στους 65 εργαζόμενους της EUROMEDICA διασφαλίζοντας παράλληλα την τακτική καταβολή των μισθών και των υπεροριών.
5.     Να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου με το κλείσιμο κρεβατιών, τμημάτων, κλινικών. Όχι στην εξαίρεσή του από τα τηλεφωνικά ραντεβού. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανάπτυξή του νοσοκομείου με βάση τις ανάγκες για την προστασία της υγείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
6.     Να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο για εξετάσεις  ή για αναγκαίες θεραπείες και επεμβάσεις, ανεξάρτητα, αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Κίου 25  Τηλ. 2310 442388 / 6978339896 / 6944295032