Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Δεν επιβεβαιώνουν τα περί ξυλοδαρμού Σκοπιανού μέχρι θανάτου


 Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν επιβεβαιώνει την υποτιθέμενη περίπτωση «περί νεκρού», στη Θεσσαλονίκη, η οποία προβλήθηκε ιδιαίτερα από μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

«Έχοντας υπόψη τη σημασία και τη σοβαρότητα των πληροφοριών στην κοινή γνώμη όσον αφορά την υποτιθέμενη περίπτωση Σαμαρτζίεφ θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επιβεβαίωση για τέτοιο περιστατικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ που εκδόθηκε το απόγευμα.


«Εν τω μεταξύ, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η εξακρίβωση των πληροφοριών γινόμαστε μάρτυρες περισσότερων αντιφατικών δηλώσεων μεμονωμένων ατόμων και στις δύο χώρες, καθώς και της επίσημης διάψευσης από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ωριμότητα και καταδικάζει όλες τις απόπειρες για χειραγώγηση της κοινής γνώμης σχετικά με ένα τέτοιο ευαίσθητο και σοβαρό ζήτημα. Η κυβέρνηση θα ενημερώσει επίσημα την κοινή γνώμη εφόσον υπάρξουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Η «πληροφορία» περί νεκρού στη Θεσσαλονίκη, μεταδόθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής.

Ωστόσο, όταν έγινε σαφές ότι η «πληροφορία» αυτή δεν είχε καμία βάση και ήταν εξ΄ ολοκλήρου λανθασμένη, τα περισσότερα ΜΜΕ στην ΠΓΔΜ, προχώρησαν σε αναδίπλωση.

Η «πληροφορία» μεταδόθηκε και από το κρατικό κανάλι της ΠΓΔΜ, το οποίο σήμερα ζήτησε συγνώμη, σημειώνοντας ότι έπεσε θύμα παραπληροφόρησης.