Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τώρα βάζουν την Τουρκία να βομβαρδίσει τη Συρία και την προετοιμάζουν για στρατιωτική εισβολή

Βομβαρδίζει τη Συρία η Τουρκία σε αντίποινα των επιθέσεων με όλμο
Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΕΜΠΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ! 

  Οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν με πυρά πυροβολικού στόχους μέσα στη Συρία το απόγευμα της Τετάρτης σε απάντηση, όπως αναφέρουν, βομβαρδισμού, από συριακό όλμο τουρκικού χωριού στη μεθόριο ο οποίος προκάλεσε το θάνατο πέντε μελών μίας οικογένειας. 

Η Συριακή πλευρά δήλωσε ό,τι δεν γνωρίζει τίποτε και ό,τι θα εξετάσει το γεγονός, ενώ ανεξάρτητοι αναλυτές μιλούν για προβοκατόρικη ενέργεια που χρησιμοποιείται από την Τουρκία και το ΝΑΤΟ ως άλλοθι για στρατιωτική εισβολή. Είναι πιθανό, κατά τους ίδιους παρατηρητές, οι όλμοι από τη Συρία να ερρίφθησαν από Τουρκο-Νατοϊκά χέρια!

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι συνεδριάζει εκτάκτως η τουρκική ηγεσία υπό τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για να εκτιμήσει την κατάσταση ενώ προς τη μεθόριο κινούνταν στρατιωτικές μονάδες, όπως ανέφερε στο δικτυακό της τόπο η Hurriyet

Είχε ακόμη ενημερωθεί και το ΝΑΤΟ το οποίο συμφώνησε, μετά από τουρκικό αίτημα, να συνέλθει έκτακτη σύνοδος των μελών του με αφορμή το περιστατικό.


Έτσι η Τουρκία που μέχρι τώρα εξόπλιζε τη λεγόμενη Συριακή αντιπολίτευση με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ στρώνει το έδαφος για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Είναι φανερό ότι το ΝΑΤΟ, μετά την εισβολή και την κατάκτηση της Λιβύης, επιδιώκει, με κάθε μέσον την κατάκτηση της Συρίας.

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ ψάχνει προσχήματα για εισβολή
«Σύσταση» στο ΝΑΤΟ να «μην ψάχνει προσχήματα για στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία» απευθύνει η Ρωσία, σε μία από τις πιο σαφείς επικρίσεις της Μόσχας σε βάρος δυτικών χωρών για τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Intefax, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ κάλεσε σε δηλώσεις του χθες «το ΝΑΤΟ να μην ψάχνει προσχήματα για εισβολή» στη Συρία. Ο ίδιος εξέφρασε επίσης την αντίθεση της Μόσχας στη δημιουργία «αποστρατιωτικοποιημένων ζωνών» εντός στη Συρία, πρόσχημα της Δύσης για επέμβαση υπό την πρόφαση της «διευκόλυνσης της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας». Ο Γκατίλοφ κάλεσε επίσης Δαμασκό και Αγκυρα να ρίξουν τους τόνους στη μεθόριο.
Την ίδια ώρα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έφεραν τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ να μεταβαίνει χθες στο Χαλέπι, στο επίκεντρο των άγριων φονικών συγκρούσεων μεταξύ στρατού και ανταρτών της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αλ Ντιάρ του Λιβάνου, που θεωρείται φίλα προσκείμενη στον Ασαντ, «ο πρόεδρος Ασαντ διέταξε δύο μονάδες, που εκτιμάται ότι διαθέτουν 30.000 στρατιώτες και 2.000 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, να μετακινηθούν από τη Χάμα στο Χαλέπι και να επιτεθούν σε κατεχόμενα από τρομοκράτες εδάφη στην επαρχία Χαλέπι ξεκινώντας από τα τουρκικά σύνορα».
Σύμφωνα με αντιπολιτευόμενες πηγές, αντάρτες της ένοπλης αντιπολίτευσης έκαναν έφοδο σε ένα φυλάκιο του στρατού στη συνοικία Ντούμα στη Δαμασκό σκοτώνοντας έξι στρατιώτες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 11 άτομα σκοτώθηκαν στη Χαράστα από βομβαρδισμούς του στρατού.
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της Συρίας Ουάελ αλ Χάλκι επέμεινε ότι πολλές αραβικές και δυτικές χώρες υποστηρίζουν τους τρομοκράτες εναντίον της Συρίας και του λαού της», προσθέτοντας πως «η Συρία πληρώνει το τίμημα για τη στάση της και υπάρχουν πλευρές που δεν θέλουν η χώρα να μπει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων». Κατά τον ίδιο, η συριακή διπλωματία κατήγαγε μια μεγάλη επιτυχία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ «ξεσκεπάζοντας το πόσο τεράστια είναι η συνωμοσία που εξυφαίνεται σε βάρος της Συρίας». Πυρά κατά Γαλλίας και ΗΠΑ για υποστήριξη των «τρομοκρατών» της αντιπολίτευσης είχε εξαπολύσει τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ Ουαλίντ αλ-Μοαλέμ από τη ΓΣ των ΗΕ. Κατηγόρησε δε εκ νέου Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ ότι εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν τους αντάρτες. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ μιας πολιτικής λύσης διαμέσω διαλόγου για μία «ανοιχτή και πλουραλιστική Συρία». Κάλεσε δε την αντιπολίτευση να εργαστεί με την κυβέρνηση να εργαστούν από κοινού για να μην χύνεται πλέον συριακό αίμα. Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, αμέσως απέρριψε την προτροπή του, αποκαλώντας «τον ψεύτη και προπαγανδιστή του καθεστώτος Ασαντ». Νωρίτερα, ο Σύρος ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ο οποίος επέκρινε τη Δαμασκό για θανάτους και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Γιγαντώνεται την ίδια στιγμή το προσφυγικό δράμα, με τα νεότερα στοιχεία του ΟΗΕ να αναφέρουν πως τριπλασιάστηκε μέσα σε τρεις μήνες ο αριθμός των Σύρων προσφύγων που έχουν ζητήσει καταφύγιο σε γειτονικές χώρες (Ιορδανία, Λίβανος, Τουρκία και Ιράκ) ξεπερνώντας πλέον τις 311.000 -ενώ τον Ιούνιο ήταν 100.000.
 alfavita.gr