Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ (ΣΑΣΠ)


Συλλαλητήριο την Τετάρτη 24 Οκτώβρη

Την Πέμπτη 18 Οκτώβρη αντιπροσωπεία μαθητών του ΣΑΣΠ και εργαζόμενοι από το Π.Α.ΜΕ βρέθηκαν έξω από το Γυμνάσιο Περίστασης και καλούσαν τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου να συμμετέχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης. 

Οι μαθητές συμφώνησαν με το πλαίσιο πάλης του Συντονιστικού, μετά από Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο με το Π.Α.ΜΕ.
Η απόφαση τους αυτή οδήγησε σε λυσσασμένη αντίδραση από δήθεν «αγανακτισμένους γονείς» μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού, οι οποίοι επιτέθηκαν στην αντιπροσωπία του Π.Α.ΜΕ και απειλούσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν βία εάν δεν αποχωρούσε η αντιπροσωπία.
Οι μαθητές υπερασπίστηκαν τους εργαζόμενους από το Π.Α.ΜΕ, ζήτησαν από τους «αγανακτισμένους γονείς» να αποχωρίσουν ώστε να γίνει πορεία από το σχολείο στην κεντρική πλατεία όπου θα πραγματοποιούνταν η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.
Αν και λόγω της τρομοκρατίας οι μαθητές τελικά δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του Π.ΑΜΕ, δεν λύγισαν και την επόμενη μέρα πραγματοποίησαν πορεία από την Περίσταση ως το Δημαρχείο της Κατερίνης. Το ΣΑΣΠ χαιρετίζει τους συμμαθητές μας του Γυμνάσιου Περίστασης και τους συγχαίρει για την αγωνιστική τους στάση.
Καλούμε όλους τους μαθητές της
Πιερίας σε συλλαλητήριο.

Καλούμε όλα τα 5μελή και τα 15μελή των σχολείων της Πιερίας να πάρουν απόφαση για συλλαλητήριο την Τετάρτη 24 Οκτώβρη, να γίνουν γενικές συνελεύσεις μέσα στα σχολεία.

Να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Συγκυβέρνησης και της ΕΕ που μας εξαθλιώνουν και μας στερούν τα σύγχρονα δικαιώματα μας στην μόρφωση.

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Να δοθεί το 15% του κρατικού προϋπολογισμού στην παιδεία. Να εξασφαλιστούν τώρα από το κράτος το κόστος για τη λειτουργία των σχολείων (θέρμανση, καθαριότητα)
  • ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Να καταργηθούν τα φροντιστήρια, ελληνικά και ξενόγλωσσα. Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για τη μόρφωση μας
  • ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. Εξασφάλιση σχολιάτρου σε κάθε σχολείο με ευθύνη του κράτους. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές, ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά των ανέργων των μεταναστών.
  • σχολείο που θα δίνει τα απαραίτητα εφόδια για να επιλέξουμε ποιο επάγγελμα θα σπουδάσουμε μετά την ολοκλήρωση του 12χρονου σχολείο. Επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν υψηλού επιπέδου μετά το 12χρονο σχολείο.
  • Δωρεάν μετακίνηση μαθητών.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
-ΣΑΣΠ-