Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΕΡΤ & ΤΑΜΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


         

   Τον έντονο προβληματισμό της εξέφρασε η Βουλευτής Β΄Αθηνών της Ν.Δ. Αννα  Καραμανλή, για την πρόθεση της Κυβέρνησης, να μετατρέψει δύο κτίρια της ΕΡΤ επί της οδού Κατεχάκη σε Διοικητικά Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών. Η κ. Καραμανλή, γνωστή δημοσιογράφος της ΕΡΤ επί χρόνια, κατέθεσε Ερώτηση στην Βουλή στην οποία επισημαίνει ότι στις εγκαταστάσεις αυτές έχουν επενδυθεί εκατομμύρια ευρώ για την παραγωγή σύγχρονου και ποιοτικού προγράμματος προς όφελος του ελληνικού λαού.

Ο εξοπλισμός αυτός κινδυνεύει να αχρηστευθεί μαζί με όλες τις υποδομές των κτιρίων, εάν διατεθούν για την συγκεκριμένη χρήση. Παράλληλα η πολιτιστική ζημιά θα είναι μεγάλη, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος είναι σημαντικό σημείο αναφοράς στην ραδιοτηλεοπτική ιστορία της χώρας.
           Σε άλλη της Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, η κ. Αννα Καραμανλή ζητά να μάθει της προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την φημολογούμενη ένταξη των Ταμείων των δημοσιογράφων, στον ήδη προβληματικό ΕΟΠΠΥ. Όπως τονίζει η Βουλευτής, ο ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ ήταν μέχρι πρόσφατα δύο εύρωστα και υγιή Ταμεία και μία πιθανή ένταξη της στον ΕΟΠΠΥ θα υποβαθμίσει τα κεκτημένα δικαιώματα ασφάλισης και περίθαλψης των δημοσιογράφων.