Τα αντανακλαστικά και η ευαισθησία του Απόλλωνα | onsports.gr
 
 
  
  Με το «κόψιμο της εκπομπής των Αρβανίτη - Κατσίμη στην ΕΡΤ ασχολήθηκε ο επίσημος Απόλλωνας, καθώς ο Κώστας Αρβανίτης αποτελεί μέλος της οικογένειας του Απόλλωνα Σμύρνης. 
 
 Η σύλλογος μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση με τίτλο «ο αποκεφαλισμός ενός Απολλωνιστή» και σ' αυτήν καταφέρεται κατά του Αιμίλιου Λάτσιου, που προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια.Οι δύο παρουσιαστές ως γνωστόν κόπηκαν από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή τους, μετά από απόφαση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιου Λάτσιου, επειδή κάποια σχόλια που έκαναν θεωρήθηκε ότι έθιγαν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια. Για τον ίδιο λόγο μάλιστα στη συνέχεια μπήκαν «στον πάγο» μέχρι νεοτέρας.
Ο Απόλλωνας με την κίνησή του να εκδώσει ανακοίνωση συμπαράστασης στον Κώστα Αρβανίτη, δεν έδειξε μόνο αντανακλαστικά, αλλά παράλληλα απέδειξε ότι σέβεται και τιμά τους ανθρώπους που τον στηρίζουν. Στην ανακοίνωση μάλιστα τονίζεται πως το ίδιο θα έπραττε, ακόμα κι αν ο συγκεκριμένος φίλος του δεν ήταν «επώνυμος».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα:
Ασχετα το πού θα καταλήξει η «διαμάχη» του δίδυμου Κ. Αρβανίτη- Μ. Κατσίμη με τη διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης (Αιμ. Λιάτσο εν προκειμένω), η ουσία παραμένει μια: η λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του Γενικού Διευθυντού Ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης μόνον σε εποχές ΥΕΝΕΔ μπορεί να παραπέμψει…
Προφανώς, ο επιτυχημένος παρουσιαστής life style δελτίων κ. Λιάτσος, δεν μπόρεσε να καταλάβει πως η θέση του στην ΕΡΤ ουδεμία σχέση έχει με όσα είχε συνηθίσει να πράττει στο STAR CHANNEL (δεν έχουμε τίποτα με το συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό- προς Θεού!).
Από την άλλη, ο διαχρονικά πιστός και αγνός φίλος της ομάδας μας, Κώστας Αρβανίτης και η συμπαρουσιάστρια του Μαριλένα Κατσίμη, ουδέποτε έδωσαν δείγματα δημοσιογραφικής αυθαιρεσίας ή ασέβειας, κινούμενοι πάντα σε χαμηλούς τόνους, σεβόμενοι δεοντολογία, συνεργάτες και καλεσμένους στις εκπομπές τους.
Μία απλή ακρόαση των «αντιδεοντολογικών» διαλόγων αλλά και το κύμα συμπαράστασης στους δύο δημοσιογράφους από απλούς τηλεθεατές δείχνει -αν μη τι άλλο -πως το δίκιο είναι με το μέρος τους. Ο κατακλυσμός δημοσιεύσεων σε facebook και twitter αποδεικνύει πως το δίδυμο Αρβανίτη-Κατσίμη και αγαπητό ήταν στο κοινό και έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη δικαίωσή τους.
Προς τι λοιπόν ο… διπλός αποκεφαλισμός;
Είναι προφανές πως ο «Απολλωνιστής» φίλος και η Κα Κατσίμη ενοχλούσαν με το στιλ τους. Χαλαρό, δίχως κοστουμάκια και γραβάτες, δίχως πολλά «δήθεν», έκαναν ουσιαστική δουλειά με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό χωρίς να χαρίζονται σε κανέναν.
Στις μέρες μας όμως, φαίνεται πως αυτό είναι αμάρτημα.
Είναι αμάρτημα να έχεις άποψη, να έχεις το θάρρος της γνώμης σου και να «τολμάς» να τη λες στη δημόσια τηλεόραση. Μια τηλεόραση που θα έπρεπε να είναι υπόδειγμα ανεξαρτησίας, αφού πληρώνεται από όλους ανεξαρτήτως τους Έλληνες!
Και αυτό το τελευταίο θα έπρεπε να το ξέρει καλά ο κ. Λιάτσος.
Η ομάδας μας, ο Απόλλωνας, αισθάνεται την ανάγκη να συμπαρασταθεί σε έναν αγνό της φίλο και στην κ. Κατσίμη και θα το κάνει αυτό για όλους του τους φίλους, είτε είναι «επώνυμοι» όπως ο Κ. Αρβανίτης, είτε απλοί πολίτες.
Διότι έτσι μάθαμε να συμπεριφερόμαστε μέσα και έξω από τα γήπεδα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ