Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Συναυλία αγάπης στον γερόλυκο της ελληνικής ροκ!

Συναυλία αγάπης στον γερόλυκο της ελληνικής ροκ!



  
  Συναυλία αγάπης και τιμής στον «γερόλυκο της ελληνικής ροκ»! Δημοφιλείς τραγουδιστές θα ενώσουν τις φωνές τους σε ένα κάλεσμα συμπαράστασης στον Αντώνη Τουρκογιώργη, ιδρυτή του θρυλικού συγκροτήματος Socrates Drunk The Conium, ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με την υγεία του. 

Στις 30 Δεκεμβρίου στην «Αρχιτεκτονική» στο Γκάζι μια ομάδα αγαπημένων τραγουδιστών θα δώσει το δικό της ερμηνευτικό «παρών» με σκοπό να τιμήσει αλλά και να ενισχύσει οικονομικά τον Αντώνη Τουρκογιώργη, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια σηκώνει τον δικό του μαρτυρικό σταυρό! Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιάννης Γιοκαρίνης και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, κυρίως από τον χώρο της ροκ μουσικής, θα τραγουδήσουν για έναν ευαίσθητο και ταλαντούχο συνάδελφό τους, που οι παλιότεροι γνώρισαν και αγάπησαν ως μπασίστα αλλά και τραγουδιστή των Socrates Drank The Conium.

Η περιπέτεια με την υγεία του ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010, όταν ο καταξιωμένος καλλιτέχνης εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» με σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και από εκεί -σε πολύ κρίσιμη κατάσταση- στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε λεπτότατη εγχείρηση εμβολής. Μετά από αρκετό καιρό και αφού υπεβλήθη σε πολλές θεραπείες, ο Τουρκογιώργης απέκτησε σιγά-σιγά επαφή με το περιβάλλον. Ομως συνέχισε να έχει κινητικά προβλήματα και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να δίνει μεγάλη μάχη για να μπορέσει να κρατηθεί στα πόδια του. Εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και παλεύει με όλες τις δυνάμεις του για να αποθεραπευτεί. Από το πλευρό του δεν λείπει η σύντροφος της ζωής του Λίνα Μπαμπατσιά και κάποιοι φίλοι του, οι οποίοι προσπαθούν να του δώσουν κουράγιο και να τονώσουν το ηθικό του προκειμένου να ξαναβρεί τον παλιό εαυτό του. Θα πρέπει, όμως, να τονίσουμε ότι τα προβλήματα της υγείας του τραγουδιστή… εξανέμισαν όλες τις οικονομίες του, αφού τα έξοδα για τη θεραπεία του είναι τεράστια, δυσβάστακτα. Αυτό το πρόβλημα προσπαθεί να λύσει -κατά κάποιο τρόπο- και η ομάδα των συναδέλφων του που διοργανώνει τη συναυλία αγάπης, την οποία αξίζει να στηρίξουμε. «Από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, ένα ποσό θα δοθεί στον Αντώνη και ελπίζουμε η συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγάλη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να του δείξουμε την αγάπη μας με τον καλύτερο τρόπο. H είσοδος είναι 10 ευρώ με μπίρα και η ώρα έναρξης είναι στις 8.00 το βράδυ» λέει στην «Espresso» άτομο από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Να συμπληρώσουμε ότι στην ίδια βραδιά θα συγκεντρωθούν και τρόφιμα τα οποία θα δοθούν σε άστεγους και άπορους οι οποίοι ζουν στην πρωτεύουσα.

Οι Socrates το «Κύτταρο» και ο Hendrix

Να θυμίσουμε ότι οι Socrates (σύντομη έκδοση του πλήρους ονόματος στα αγγλικά Socrates Drank the Conium, Ο Σωκράτης Ηπιε το Κώνειο) συγκροτήθηκαν το 1969 και πέρασαν στην ιστορία της ελληνικής ροκ μουσικής για τον ήχο τους ο οποίος έχει επιρροές από μεγάλα ονόματα της διεθνούς ροκ σκηνής, όπως είναι ο Jimi Hendrix, οι Black Sabbath και άλλα μεγάλα ονόματα της διεθνούς ροκ σκηνής. Με το συγκρότημα έχουν συνεργαστεί τα καλύτερα ονόματα της ελληνικής ροκ μουσικής, όπως ο Ηλίας Μπουκουβάλας (ντραμς), ο Γιώργος Τρανταλίδης (ντραμς), ο Κώστας Καραμήτρος (ντραμς), ο Νίκος Αντύπας (ντραμς), ο Κώστας Τριανταφύλλου (κιθάρα), ο Κώστας Δουκάκης (κιθάρα ,1973), ο Λεωνίδας Αλαχαντάμης (ντραμς, 1975) και, βέβαια, ο Αντώνης Τουρκογιώργης (μπάσο, φωνητικά) και ο Γιάννης Σπάθας (κιθάρα, roland guitar synthesizer), οι οποίοι ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του αλλά και στους βασικούς συντελεστές του από το 2002 ώς σήμερα.

Οι Σώκρατες πρωτοεμφανίστηκαν στα club της Αθήνας και κυρίως στο «Κύτταρο». Το πλούσιο ρεπερτόριό τους συμπεριλάμβανε κομμάτια του Jimi Hendrix, Rolling Stones, Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath αλλά και δικά τους, ακόμα και παραδοσιακά, για πρώτη φορά διασκευασμένα για ηλεκτρικά όργανα. Στη δισκογραφία τους συμπεριλαμβάνονται οι εξής δίσκοι: «Live at Kyttaro» (1971), Socrates Drunk the Conium (1972), «Taste of Conium» (1972), «On The Wings» (1973), «Phos» (1976), «Waiting for Something» (1980), «Breaking Through» (1981), «Plaza» (1983), «Live in Concert» (1999), «The Original Singles - Compilation released» (2005).
Espressonews.gr