Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

«Καθάριζε» και τις… λίρες η οικιακή βοηθός!

«Καθάριζε» και τις… λίρες η οικιακή βοηθός! 

   Ένα  χέρι βοήθειας αναζητούσε ένας  ηλικιωμένος που κατοικεί μόνος  στη Λέσβο, καθώς δεν μπορούσε  να τα βγάλει πέρα με την  καθαριότητα του σπιτιού. Όμως, το «χέρι» που βρήκε αποδείχθηκε  πιο… μακρύ απ’ όσο έπρεπε, αφού εκτός από το σπίτι  «καθάριζε» και τις χρυσές  λίρες του παππού!

Η  26χρονη Αλβανίδα εργάστηκε ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του 76χρονου στην Βρίσα της Λέσβου από τις 20 ως τις 29 Νοεμβρίου. Αρχικά, ο ηλικιωμένος έδειξε ικανοποιημένος από τη δουλειά της. Αργότερα, όμως, διαπίστωσε ότι οι χρυσές λίρες αξίας 6.000 ευρώ που φύλαγε είχαν κάνει… φτερά μαζί με δυο μπλοκ επιταγών!
Ο 76χρονος  κατήγγειλε την κλοπή στους αστυνομικούς του τμήματος Πολιχνίτου και, όπως ήταν φυσικό, οι υποψίες έπεσαν αμέσως στη νεαρή αλλοδαπή που κλήθηκε για ανάκριση. Η ίδια αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έκλεψε τις λίρες, ωστόσο κανείς άλλος δεν είχε μπει στο σπίτι ώσπου να γίνει αντιληπτή η εξαφάνισή τους. Έτσι, σε βάρος της 26χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης. Οι λίρες, όμως, παραμένουν άφαντες.