Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



   
   
   Επεισοδιακή ήταν απόψε η σύσκεψη μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στο κτίριο της ΚΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην Κατερίνη. Το κλιμάκιο του ΚΑΣ βρίσκεται από το πρωί στην Πιερία για αυτοψία όπως είπαν και απόψε συναντήθηκαν στο κτίριο της ΚΖ' Εφορείας με την προϊσταμένη κ. Πατερμανλή - Πουλάκη και μέλη της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης, καθώς και εκπρόσωπο της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου, τους οποίους είχαν καλέσει για να συσκεφθούν, χωρίς να όμως να καλέσουν ούτε τους δημάρχους και την αντιπεριφερειάρχη, ούτε και τους βουλευτές.




  Ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου μόλις έλαβε γνώση περί της σύσκεψης, ενημέρωσε τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και τους βουλευτές και σε λίγο "μπουκάρισαν" εξοργισμένοι στη σύσκεψη ο ίδιος, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο βουλευτής Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης, ο πρόεδρος δημοτικού οργανισμού Τάκης Λεμονόπουλος κ.α.
Επακολούθησε μεγάλη ένταση και εκατέρωθεν διαξιφισμοί και η σύσκεψη ματαιώθηκε κακήν κακώς... Ο βουλευτής Γιώργος Κωνσταντόπουλος αποκάλεσε τα μέλη του ΚΑΣ PERSONA NON GRADA στην Πιερία, ενώ οι δήμαρχοι και η αντιπεριφερειάρχης δήλωσαν ότι δεν μπορεί να παίρνονται αυθαίρετα αποφάσεις για το ποια περιοχή χαρακτηρίζεται αρχαιολογική και ποια όχι χωρίς την συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων του πιερικού λαού και ότι η Αθήνα δεν μπορεί να κάνει κουμάντο εδώ και να αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του νομού.