Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Στα βήματα της Τζούλι Αντριους

Στα βήματα της Τζούλι Αντριους
Η τραγουδίστρια της country Κάρι Αντεργουντ θα ερμηνεύσει το τραγούδι «My Favorite Things» και άλλα αγαπημένα από το μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας» στην τετράωρη ζωντανή εκπομπή του αμερικανικού δικτύου NBC.

Σ
την παραγωγή του δικτύου που θα προβληθεί την επόμενη χρονιά, η βραβευμένη με πέντε Γκράμι τραγουδίστρια θα ενσαρκώσει τη Μαρία φον Τραπ, τη νεαρή αυστριακή που εγκατέλειψε το μοναστήρι για να παντρευτεί τον πλωτάρχη Γκέοργκ φον Τραπ και να φροντίσει τα επτά παιδιά του.

Τον ρόλο της Μαρίας έπαιξε στον κινηματογράφο η Τζούλι Αντριους, στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του 1965, η οποία βασίστηκε στο μιούζικαλ των Ρότζερς και Χαμερστάιν, που πρωτοπαίχτηκε στο Μπρόντγουέι έξι χρόνια νωρίτερα.

Και τα δύο βασίζονταν στην αληθινή ιστορία της οικογένειας φον Τραπ. Είχαν προηγηθεί δύο γερμανικές ταινίες με το ίδιο θέμα. Η Μαρία φον Τραπ έγραψε τη βιογραφία της το 1949 με τίτλο «Η Ιστορία των Τραγουδιστών της Οικογένειας Τραπ». Σε αυτή περιγράφει το πώς κατάφεραν να διαφύγουν από τους Ναζί στην Αυστρία και να μεταναστεύουν στην Αμερική. Η Μαρία φον Τραπ πέθανε το 1987.