![]()
Aπό
το Facebook πρωτο-ανακοινώθηκε δημόσια και από την ίδια σελίδα
κοινωνικής δικτύωσης μαθαίνουμε τα τελευταία νέα που αφορούν στις
τελικές δοκιμές πριν από την παραγωγή. Ο λόγος για τη μπίρα Νήσος, που “γεννιέται” στη Βάγια της Τήνου, στις Κυκλάδες.
Είναι η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της γνωστής δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μάγια Τσόκλη.
Η παρουσιάστρια του «Ταξιδεύοντας», αφού γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο αποφάσισε να «ρίξει» άγκυρα στην όμορφη Τήνο και να δοκιμάσει την τύχη της στην μπίρα!
Η
παρουσιάστρια έγραψε στο Facebook: «Μία νέα μικροζυθοποιΐα ετοιμάζεται
στην Τήνο… Γεννητούρια θα έχουμε, με το καλό, στην αρχή του νέου έτους»!
Από κάτω, οι ηλεκτρονικοί της φίλοι άρχισαν να της δίνουν ευχές για το
νέο της επιχειρηματικό εγχείρημα.
Η λειτουργία της μικροζυθοποιΐας, προγραμματίζεται για τις αρχές του 2013.
Σύμφωνα
με αφιέρωμα που είχε κάνει πριν από λίγες εβδομάδες η κυκλαδίτικη
εφημερίδα «Κοινή Γνώμη», βασικός μέτοχος της επιχειρηματικής αυτής
κίνησης είναι ο σύντροφος της Μάγιας Τσόκλη, Αλέξανδρος Κουρής.
«Η
ιδέα υπήρχε στο μυαλό μας, αλλά αποφασίσαμε να την κάνουμε
πραγματικότητα τον περσινό χειμώνα. Ένα Σαββατοκύριακο, χιόνιζε θυμάμαι,
ήμασταν με τη Μάγια στην Tήνο και το φίλο μας καθηγητή στην Αμερικάνικη
Γεωργική Σχολή, Φίλιππο Παπαδόπουλο. Το συζητήσαμε και σταδιακά
αποφασίσαμε ότι η ιδέα έπρεπε να γίνει πραγματικότητα. Έτσι άρχισαν
όλα…», λέει ο Αλέξανδρος Κουρής στην εφημερίδα.
Σύμφωνα με αφιέρωμα που είχε κάνει η
κυκλαδίτικη εφημερίδα «Κοινή Γνώμη», βασικός μέτοχος της επιχειρηματικής
αυτής κίνησης είναι ο σύντροφος της Μάγιας Τσόκλη, Αλέξανδρος Κουρής.
«Η
ιδέα υπήρχε στο μυαλό μας, αλλά αποφασίσαμε να την κάνουμε
πραγματικότητα τον περσινό χειμώνα. Ένα Σαββατοκύριακο, χιόνιζε θυμάμαι,
ήμασταν με τη Μάγια στην Τήνο και το φίλο μας καθηγητή στην Αμερικάνικη
Γεωργική Σχολή, Φίλιππο Παπαδόπουλο. Το συζητήσαμε και σταδιακά
αποφασίσαμε ότι η ιδέα έπρεπε να γίνει πραγματικότητα. Έτσι άρχισαν
όλα…», λέει ο Αλέξανδρος Κουρής στην εφημερίδα.
Στην επίσημη ιστοσελίδα στο http://www.facebook.com/nissosbeer/info αναγράφεται:
About
ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΜΙΚΡΗ, η μπύρα Νήσος γεννιέται στη Βάγια της Τήνου, κατοικεί στις Κυκλάδες
Mission
Ελληνική και μικρή η μπύρα Νήσος γεννιέται στη Βαγιά της Τήνου,
κατοικεί στις Κυκλάδες, αρμενίζει στο
Αιγαίο. Αγαπά τα καλοκαιρινά μεσημέρια, τις νόστιμες γεύσεις, τις
δροσερές σκιές, τα λευκά ξωκλήσια, τις χειροποίητες ξερολιθιές.
Εμπνέεται από τα έργα των ανθρώπων, τους καρπούς της γης, τα λιόδεντρα,
το φως, το κύμα, το μελτέμι, τις αλκυονίδες μέρες, τη μυροβόλο άνοιξη.
Αντάμωμα, παράδοση, ταλέντο, γενναιοδωρία, επιμονή, φιλοξενία.
Description
Είμαστε άνθρωποι της Θάλασσας και των
Κυκλάδων… Αγαπάμε το Αρχιπέλαγος και πιστεύουμε ότι μόνο η Παραγωγή
μπορεί να συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη της χώρας και των νησιών μας.
Έτσι, συγκεντρώσαμε τις δυνάμεις μας σ’έναν Τόπο και σ’ένα Προϊόν που
μας εμπνέουν: Την Τήνο και τη Μπύρα!
Η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο,
γεννήθηκε λοιπόν στη Βαγιά, στο χώρο της παλιάς ταβέρνας Ροδιά, που
μετατρέψαμε σε βιοτεχνικό κτίριο. Οι χώροι διαμορφώθηκαν ειδικά για να
στεγάσουν τον ογκώδη εξοπλισμό του ζυθοποιείου που μας ήρθε από τις
τέσσερεις γωνιές του πλανήτη.
Ιδρυτές: Αλέξανδρος Κουρής, Μάγια Τσόκλη, Ελίνα και Κωστής Δάλλας.
Αποκλειστικός
σκοπός της “Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο” είναι η παραγωγή,
εμφιάλωση και χονδρική διάθεση μπύρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.
Θέλουμε
να δημιουργήσουμε μια διευρυμένη αλυσίδα αξίας, στην οποία θα
συμμετέχουν και θα μοιράζονται το εμπορικό όφελος όλες οι σχετικές με τα
τρόφιμα και ποτά επιχειρήσεις. Ο προσανατολισμός μας και η επιθυμία μας
είναι να έχουμε όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις εστίασης
και ψυχαγωγίας ως συνεργάτες μας.
Ξεκινάμε
με πάθος και τη φιλοδοξία να γίνουμε πρότυπο, τόσο ως προϊόν τοπικής
παραγωγής, όσο και ως παράδειγμα περιφερειακής παραγωγικής επένδυσης που
θα προσθέσει αξία στην οικονομία των Κυκλάδων προς όφελος τόσο των
μόνιμων κάτοικων όσο και των πολυάριθμων επισκεπτών τους.
toxrima.gr
|