Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Οι Τούρκοι θέλουν να «αγοράσουν» την ελληνίδα αθλήτρια της χρονιάς

 

  Ποια η απάντηση της Βάσως Βουγιούκα

 
  Διακαή πόθο της τουρκικής ομάδας ξιφασκίας αποτελεί η Ελληνίδα αθλήτρια της χρονιάς Βάσω Βουγιούκα. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια δέχτηκε το έντονο φλερτ της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, η οποία προσφέρθηκε να πληρώσει αδρά την αντίστοιχη ελληνική για να μπορέσει να εντάξει στο δυναμικό της τη Βουγιούκα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Ακόμα και να παντρευτεί με λευκό γάμο έναν Τούρκο και να πάρει διπλή υπηκοότητα της πρότειναν, προκειμένου να καταφέρουν να την πείσουν και να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη άρνηση της ελληνικής ομοσπονδίας.

«Και μόνο επειδή θα συμφωνούσα θα έπαιρνα 100.000 ευρώ. Τις 50.000 θα τις έπαιρνα άμεσα ως προκαταβολή. Επίσης, θα είχα ένα σημαντικό μισθό κάθε μήνα, όπως και ο προπονητής μου με το ανάλογο πριμ για κάθε μετάλλιο που θα έφερνα. Το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες επιβραβεύεται με 500.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη θέση που κέρδισα στο πανευρωπαϊκό με 110.000 ευρώ», αναφέρει η Βάσω Βουγιούκα.

Όπως δηλώνει απογοητευμένη, όταν γύρισε στην Ελλάδα, όντας τραυματισμένη στο στόμα – λόγω του χτυπήματος που δέχτηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες – κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τη ρωτήσει στη χώρα μας αν έχει τα χρήματα να φτιάξει μόνη της τα δόντια της, κάτι που τελικά έκανε. «Είναι φοβερό στη χώρα σου να μην ενδιαφέρεται κανείς για σένα και να έρχονται από μία ξένη χώρα και να σου λένε τέτοια πράγματα», καταλήγει η ελληνίδα διεθνής.