Έναντι 1,38 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε ένας κόκκινος τόνος βάρους 222
κιλών στο Τόκιο, κατά την εναρκτήρια ημέρα της δημοπρασίας στην
ιχθυαγορά του Τσουκίτζι.
Όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος της μεγαλύτερης ιχθυαγοράς του κόσμου, το
ψάρι, που αλιεύθηκε ανοικτά της πόλης Όμα, στη βόρειο Ιαπωνία,
αγοράσθηκε για 155,4 εκατ. γιεν από τον ιδιοκτήτη μίας πασίγνωστης
αλυσίδας εστιατορίων σούσι, ξεπερνώντας τρεις φορές την προηγούμενη
ανώτερη τιμή πώλησης.
Ο Κιγιόσι Κιμούρα, ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων, είχε προσφέρει τη μεγαλύτερη τιμή και στην περσινή δημοπρασία.
Με βάση την τιμή αγοράς του, το κάθε κιλό του τεράστιου τόνου κοστίζει περίπου 6.000 ευρώ, γεγονός που θα καθορίσει την τιμή της κάθε, μικρής, μερίδας σούσι στα 260 ευρώ, όμως η εταιρεία του δήλωσε πως προτίθεται να κοστολογήσει την κάθε μερίδα 400 γιεν (3,5 ευρώ).
Ο κόκκινος τόνος, ένα υπεραλιευμένο ψάρι και αποτελεί το πιο ακριβό είδος στην αγορά του Τσουκίτζι. Οι Ιάπωνες καταναλώνουν περίπου τα τρία τέταρτα της παγκόσμιας αλιείας του είδους αυτού.