Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού
Εγκλήματος συνελήφθη χθες στην Αθήνα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης
διαδικασίας, μια γυναίκα 52 ετών, ιδιωτική υπάλληλος-καθηγήτρια ξένων
γλωσσών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία
ανηλίκων.
H 52χρονη είναι Ελληνίδα, που γεννήθηκε στη Γαλλία και μιλάει αρκετές
ξένες γλώσσες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δίδασκε σε φροντιστήρια αλλά
έκανε και ιδιαίτερα μαθήματα.
Είχε προηγηθεί, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από δημοσιογράφο τηλεοπτικής εκπομπής της Ολλανδίας, ότι συνάδελφοί της, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας για γνωστό παιδόφιλο στην Ολλανδία, ήρθαν σε επαφή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταξύ άλλων και με την 52χρονη, κάτοικο Αθήνας, η οποία εμφανίζεται ως ενεργό μέλος σε πολλές οργανώσεις παιδόφιλων, ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η δημοσιογράφος επισκέφτηκε την Ελλάδα και υποδυόμενη την παιδόφιλο συνάντησε την κατηγορουμένη, η οποία την προέτρεψε να έχει σεξουαλικές επαφές με ανήλικους.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνώντας την υπόθεση κατάφερε να εντοπίσει το σπίτι της, όπου χθες πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- ένας σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση,
- 34 περιοδικά παιδοφιλικού περιεχομένου,
- ένα εγχειρίδιο για σεξουαλικές επαφές μεταξύ ενηλίκων και παιδιών,
- ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με παιδοφιλικό κίνημα στην Αθήνα, καθώς και με ονόματα που συμμετείχαν σε συνεδριάσεις του.
Η 52χρονη, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η περαιτέρω συμμετοχή της σε δραστηριότητες παιδοφιλικού χαρακτήρα, εντός και εκτός της χώρας μας. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη γυναίκα που συλλαμβάνεται στην χώρα μας για τέτοια αδικήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δίωξη έχει εντοπίσει πέντε ακόμη άτομα που συμμετέχουν σε κύκλωμα παιδόφιλων στην Ελλάδα.
