Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο οίκος Fendi θα «περιποιηθεί» την Fontana di Trevi

 


  Σε πρόγραμμα... ανακαίνισης μπαίνει η Fontana di Trevi, που μαζί με το Κολοσσαίο αποτελούν τα σημαντικότερα αξιοθέατα στη Ρώμη. Το πρόγραμμα συντήρησης του σιντριβανιού είναι μία προσφορά του ιταλικού οίκου μόδας Fendi στην πόλη για την έμπνευση που του χαρίζει.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ηλικίας 250 ετών σιντριβάνι που κοσμεί την πλατεία της Ρώμης ανακαινίστηκε για τελευταία φορά πριν από 25 χρόνια, ωστόσο έκτοτε έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό οι διαδικασίες συντήρησης, οι οποίες θα βοηθήσουν στον καλύτερο καθαρισμό του.
Την ανακαίνιση ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο οίκος Fendi με ιδέα του Καρλ Λάγκερφελντ, ενώ, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Πιέτρο Μπεκάρ, με αυτόν τον τρόπο ο οίκος επέλεξε να ευχαριστήσει τη Ρώμη για την έμπνευση που του προσφέρει από το 1925.

Η ανακαίνιση θα διαρκέσει περίπου 20 μήνες, αλλά δεν προβλέπεται να επηρεάσει τον τουρισμό, αφού θα καθαρίζεται το 1/3 του σιντριβανιού τη φορά. Στο πλαίσιο της ανακαίνισης αναμένεται να καθαριστεί η περιττή ποσότητα ασβεστίου, να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού των αγαλμάτων, να ελεγχθεί η αντοχή του χάλυβα που στηρίζει την κρήνη, να εφαρμοστούν νέα υλικά στεγανοποίησης, να επιδιορθωθούν οι διαρροές και να τοποθετηθούν νέες αντλίες και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, όπως επίσης και «εμπόδια» για τα περιστέρια.