Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ημερίδες στον Δ.Δίου-Ολύμπου για δύο χρηματοδοτικά προγράμματα





   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΑΠΟ 1/3 ΕΩΣ 14/3, ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.

* α) 2η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, β) 2η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER.
* Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ, ΣΤΙΣ 6.00 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2007 – 2013, έχουν κυκλοφορήσει και δύο προκηρύξεις που αφορούν την ποιότητα ζωής σε αγροτικές περιοχής και τη διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας.
Πρόκειται α) για τη 2η προκήρυξη ιδιωτικών επενδύσεων (άξονας 3 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας) και β) για τη 2η προκήρυξη στο πλαίσιο του άξονα 4 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας (εφαρμογή της προσέγγισης Leader).
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Τα δύο αυτά προγράμματα δεν μπορούν να εφαρμοστούν παντού στον δήμο Δίου-Ολύμπου αλλά, με βάση τα όσα έχουν οριστεί από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, η εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων μπορεί να γίνει στις εξής περιοχές:
1. Η 2η προκήρυξη ιδιωτικών επενδύσεων (άξονας 3 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας) αφορά μόνο τη δημοτική ενότητα Δίου.
2. Η 2η προκήρυξη στο πλαίσιο του άξονα 4 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας (εφαρμογή της προσέγγισης Leader) αφορά μόνο τις δημοτικές ενότητες α) Λιτοχώρου, β) Ανατολικού Ολύμπου.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ (1/3/2013)
Η πρώτη ενημερωτική ημερίδα που αφορά στη 2η προκήρυξη ιδιωτικών επενδύσεων (άξονας 3 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας) και που μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στη δημοτική ενότητα Δίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013, στην Καρίτσα Δ.Δίου-Ολύμπου, στις 6.00 το απόγευμα (και όχι στις 7.00, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί), στην αίθουσα της εκκλησίας, στην πλατεία του χωριού.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ (4/3/2013)
Η επόμενη ενημερωτική ημερίδα θα αφορά στη 2η προκήρυξη στο πλαίσιο του άξονα 4 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας (εφαρμογή της προσέγγισης Leader) και που μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στις δημοτικές ενότητες α) Λιτοχώρου, β) Ανατολικού Ολύμπου. Αυτή η ημερίδα θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 στον Νέο Παντελεήμονα Δ.Δίου-Ολύμπου, στις 6.30 μ.μ., στο πρώην κοινοτικό κατάστημα.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ, ΣΚΟΤΙΝΑ, ΛΙΤΟΧΩΡΟ)

Η αμέσως επόμενη ημερίδα θα γίνει την Παρασκευή 8/3/2013, στην Κονταριώτισσα Δ.Δίου-Ολύμπου, στο παλιό δημαρχείο, στις 7.00 το απόγευμα και θα αφορά στη 2η προκήρυξη ιδιωτικών επενδύσεων (άξονας 3 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας) που μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στη δημοτική ενότητα Δίου.

Την Τετάρτη 13/3/2013 θα γίνει στη Σκοτίνα Δ.Δίου-Ολύμπου, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου του χωριού. Η ενημέρωση θα αφορά στη 2η προκήρυξη στο πλαίσιο του άξονα 4 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας (εφαρμογή της προσέγγισης Leader) που μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στις δημοτικές ενότητες α) Λιτοχώρου, β) Ανατολικού Ολύμπου.

Η τελευταία ημερίδα θα γίνει στην έδρα του Δ.Δίου-Ολύμπου, στο Λιτόχωρο, την Πέμπτη 14/3/2013, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Η ενημέρωση θα αφορά στη 2η προκήρυξη στο πλαίσιο του άξονα 4 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας (εφαρμογή της προσέγγισης Leader) που μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στις δημοτικές ενότητες α) Λιτοχώρου, β) Ανατολικού Ολύμπου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για τα δύο αυτά προγράμματα έγινε ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου Δ.Δίου-Ολύμπου την Τετάρτη 27/2/2013, από δύο στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής και συγκεκριμένα από την κ. Μπέτυ Παρτσαλίδου και τον κ. Νίκο Διαμαντίδη.

Από την πλευρά του ο δήμος Δίου-Ολύμπου, πέρα από τη συμμετοχή του στη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, θα εκδώσει, λίαν προσεχώς, ένα αναλυτικό δελτίο τύπου για τα προγράμματα αυτά (δηλαδή, σχετικά με τις επιλέξιμες επενδύσεις, τις επιλέξιμες δαπάνες, τις προθεσμίες υποβολής φακέλων κλπ).

Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται για τα δύο χρηματοδοτικά προγράμματα του αγροτικού χώρου, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις ενημερωτικές ημερίδες αλλά και να επικοινωνούν με την Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. – ΟΤΑ (διεύθυνση: 16ης Οκτωβρίου 17 β – Κατερίνη, τηλ: 23510 27 541, φαξ: 23510 25 187). Επίσης, πληροφορίες παρέχονται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Πιερικής Αναπτυξιακής: http://www.pieriki-anaptixiaki.gr