Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Πρεμιέρα για τον Μπέζο και την κόρη του!



  Μπαμπάς και κόρη στην ίδια σκηνή με πολλά χειροκροτήματα και κάποιες... ενστάσεις! Ο Γιάννης και η Ηρώ Μπέζου αποθεώθηκαν στην πρεμιέρα της κοινής θεατρικής τους δουλειάς, ερμηνεύοντας αντίστοιχα του ρόλους του Κρέοντα και της βασικής ηρωίδας στο έργο Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ. Οσο για εκείνους που χαρακτήρισαν τη συνεργασία τους «οικογενειακή υπόθεση», ο δημοφιλής πρωταγωνιστής δηλώνει απερίφραστα πως απαξιεί για τους ... κακεντρεχείς.


Η πολυαναμενόμενη θεατρική συνύπαρξη του μπαμπά Γιάννη Μπέζου και της κόρης του Ηρώς είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού κοινό και κριτικοί μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία τους στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο». Η πρεμιέρα της παράστασης, που δόθηκε πριν από λίγες μέρες στο μικρό αλλά πολύ ζεστό θέατρο του Γιώργου Αρμένη, συγκέντρωσε πολλά ονόματα του λεγόμενου «ποιοτικού θεάματος». Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν καλλιτέχνες με του οποίους ο Γιάννης Μπέζος έχει συνδεθεί με μεγάλες θεατρικές επιτυχίες, όπως ο Σταμάτης Φασουλής και ο Πέτρος Φιλιππίδης. Επίσης, με την παρουσία τους ξεχώρισαν ο Γιάννης Φέρτης, η Μαρία Ναυπλιώτου, η Βίκυ Βολιώτη, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Ελένη Ζιώγα, ο Αλκης Κούρκουλος, η Μαρία Παπαχαραλάμπους με τον Φάνη Μουρατίδη και άλλοι.

Ο Γιάννης Μπέζος εκτός από πρωταγωνιστής, είναι και ο σκηνοθέτης της «Αντιγόνης», παρέχοντας με αυτό τον τρόπο μια επιπλέον ασφάλεια στην κόρη του, η οποία -αν και δεν είχε… όνειρο ζωής το να βρεθεί στη σκηνή μαζί με τον πατέρα της- ένιωσε πολύ όμορφα και χαλαρά υπό την πατρική σκηνοθετική μπαγκέτα. «Πίστευα ότι θα είχε μεγαλύτερη δυσκολία η συνεργασία μας, αλλά τελικά τα πράγματα ήταν καλύτερα από ό,τι τα φανταζόμουν...» δήλωσε η ίδια για τη συνεργασία τους. Από την πλευρά του ο ευτυχής μπαμπάς το τελευταίο διάστημα εκφράστηκε -σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και όχι μόνο- με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία του με την κόρη του, τονίζοντας πως είναι πολύ χαρούμενος που η θυγατέρα του κάνει αυτή τη δουλειά, αν και ήταν άριστη μαθήτρια και θα μπορούσε να μπει σε κάποια σχολή και να ακολουθήσει άλλον επαγγελματικό προσανατολισμό. Η αλήθεια είναι πως η συνεργασία τους αποτέλεσε και αφορμή για διάφορα αρνητικά σχόλια, ότι «ο μπαμπάς βοηθάει την κόρη του…» κ.ά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ο ηθοποιός είχε εκμυστηρευτεί πως «η Ηρώ είναι άνεργη» και πως εκείνος δεν πρόκειται να της ανοίξει τις πόρτες, γιατί αν το έκανε αυτό, θα ήταν ανακόλουθος με τα πιστεύω του… Σήμερα ο Γιάννης Μπέζος -που βρίσκεται στην ίδια σκηνή με την κόρη του- υποστηρίζει πως η συνεργασία τους έγινε «όχι γιατί τη διάλεξε ο ίδιος, αλλά γιατί της πήγαινε ο ρόλος». Και σε εκείνους που επιμένουν να μην τον πιστεύουν, απαντάει με σκληρό ύφος: «Με αφορά η γνώμη ανθρώπων που εκτιμώ, για τους άλλους... απαξιώ!»

Συγκινημένη η Ναταλία Τσαλίκη


Η Ναταλία Τσαλίκη αισθάνεται άγχος, αλλά και μεγάλη συγκίνηση που ο σύζυγός της και η κόρη τους βρίσκονται για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή: «Για έναν ηθοποιό είναι ακόμη μεγαλύτερο το άγχος όταν είναι κάτω από τη σκηνή ενώ παίζουν δικά του άτομα, και για μένα τώρα το άγχος είναι διπλό. Είμαι πολύ συγκινημένη που βλέπω πρώτη φορά τον άνδρα μου και την κόρη μου μαζί επί σκηνής» δήλωσε η ηθοποιός. Να προσθέσουμε ότι η Ηρώ Μπεζου εξομολογήθηκε πρόσφατα πως «οι σχέσεις της με τη μητέρα της είναι πιο δύσκολες από αυτές με τον πατέρα της» και, μεταξύ σοβαρού και αστείου, αποκάλυψε πως δεν θα ήθελε να βρεθεί στη σκηνή μαζί με τη μητέρα της.
Espressonews.gr