Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Μήλον της έριδος οι ψηφοφόροι του Λιλλήκα

 

  Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Αναστασιάδη και Μαλά

 
 
  Εντείνονται οι αντιπαραθέσεις και οι εκατέρωθεν επικρίσεις μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην προσπάθεια εξασφάλισης τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης στήριξης από τους ψηφοφόρους του Γιώργου Λιλλήκα, εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών.
Ο Νίκος Αναστασιάδης κατηγόρησε την απερχόμενη κυβέρνηση του ΑΚΕΛ ότι «αφήνει πίσω της σειρά οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών αδιεξόδων».

Η πατρίδα μας έχει οδηγηθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, ανέφερε και τόνισε ότι η Κύπρος έχει αξιοπρέπεια και αστείρευτες προοπτικές. Σημείωσε δε ότι, αυτό πρέπει να θεωρηθεί και ως απάντηση σε αναφορές στο διεθνή Τύπο, που θεωρούν ότι η Κύπρος είναι ευάλωτη σε πιέσεις και εκβιασμούς.

«Θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη και ανάπτυξη και θα υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα διασφαλίζοντας το καλό και τις προοπτικές του λαού», είπε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως αυτή είναι η δέσμευσή του στους πολίτες και απάντηση σε όσους θεωρούν ότι στο Κυπριακό η Κύπρος είναι ανυπεράσπιστη, και κάλεσε όλους, την προσεχή Κυριακή, «να ενώσουν δυνάμεις για να επέλθει η αλλαγή».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι την Κυριακή ο λαός καλείται να επιλέξει, «εάν θα αναδείξει στην προεδρία τον υποψήφιο και κομματικό αρχηγό της δεξιάς, που διέσπασε τον κεντρώο χώρο και κατήγγειλε την πατρίδα του στο εξωτερικό, ή ένα ανεξάρτητο υποψήφιο που προέρχεται από την κεντροαριστερά, είναι ειλικρινής, αξιόπιστος και έντιμος» και υποστήριξε ότι ο Σταύρος Μαλάς έχει καθαρές και ρεαλιστικές προτάσεις και μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού.

Εξάλλου, το ΑΚΕΛ καταγγέλλει και καταδικάζει έντονα την ενέργεια του επιτελείου Αναστασιάδη «να καταχωρήσει πληρωμένη αρνητική διαφήμιση κατά της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά και του ΑΚΕΛ».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, ελλείψει επιχειρημάτων και στην προσπάθεια να αποκρύψουν «τον αποκρουστικό νεοφιλελεύθερο και αυταρχικό χαρακτήρα των πολιτικών που θα επιβάλουν στον κυπριακό λαό, εάν αναρριχηθούν στην εξουσία, προσφεύγουν στη μαύρη προπαγάνδα, τους αφορισμούς, τα ψέματα και τη διαστρέβλωση».