Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

O Δήμος Πύδνας – Κολινδρού για την παμπιερική συνάντηση για τα διόδια Αιγινίου



  Διοργανώθηκε στο Αιγίνιο Σάββατο 2-2-2013 παμπιερική σύσκεψη με θέμα τη μη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου και των παράδρομων Λεπτοκαρυάς, στην οποία συμμετείχαν οι Βουλευτές του Ν. Πιερίας κ.κ. Κουκοδήμος Κων/νος, Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Χριστογιάννης Δημήτριος και Μάνη-Παπαδημητρίου Άννα, ο Βουλευτής του ΚΚΕ Α΄ Θεσ/νίκης κ. Κωνσταντινίδης Θεοδόσης, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, οι Δήμαρχοι Κατερίνης και Δίου Ολύμπου κ. Χιονίδης Σάββας και κ. Παπαθανασίου Γεώργιος αντίστοιχα, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων των Δήμων Κατερίνης και Δίου Ολύμπου, οι εκπρόσωποι από τους επαγγελματικούς και Τουριστικούς φορείς της Πιερίας.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν έντονος και πλούσιος. Η κατάληξη του ήταν η παμπιερική απαίτηση για άμεσο σταμάτημα της λειτουργίας των διοδίων και η ανάληψη πρωτοβουλιών σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να καταργηθούν και να τροποποιηθούν οι σχετικές συμβάσεις.
Η επόμενη διαδικασία ανοιχτής συζήτησης, ενώ οι πολιτικές πρωτοβουλίες συνεχίζονται, είναι το ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4-2-2013.
Η μόνιμη παρουσία πολιτών στα διόδια Αιγινίου συνεχίζεται, εντείνεται και αποκτά όλο και πιο θετικό πολιτιστικό, κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο.
Καλούνται λοιπόν όλοι οι πολίτες της Πιερίας σε διαρκή παρουσία επί 24ώρου βάσεως και σε συμμετοχή στον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού