Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ-ΟΤΑ)


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου η σύσκεψη εργαζομένων στους ΟΤΑ στα γραφεία του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας. Συζητήθηκαν συνδικαλιστικά, οικονομικά, και πολιτικά ζητήματα, αναπτύχθηκε καλού επιπέδου προβληματισμός και γόνιμος διάλογος. Να σημειώσουμε ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν και συνάδελφοι, που δεν ανήκουν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ, αλλά εκτιμούν την δράση μας και την προσπάθειά μας να ενώσουμε τους συνάδελφους στη βάση των κοινών ταξικών προβλημάτων και συμφερόντων μας.
 
Τα γενικά συμπεράσματα της σύσκεψης, παρά τις επί μέρους διαφωνίες, ήταν τα παρακάτω: 


Σε ότι αφορά την οικονομική κρίση, αυτή δεν είναι κρίση χρέους αλλά κλασική καπιταλιστική κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Τα εξοντωτικά μέτρα που παίρνονται ενάντιά μας ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ, εάν η λαϊκή αντίδραση δεν εναρμονιστεί με τη σκληρότητά τους . Ότι στόχος των δυνάμεων του κεφαλαίου, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. είναι να μας φτάσουν σε μισθούς και συντάξεις από 300 μέχρι 500 ευρώ, προκειμένου να πετύχουν την περιβόητη « ανταγωνιστικότητα» και οικονομική ανάπτυξη, που αν και όταν έλθει, θα στηρίζεται στα ερείπια των δικαιωμάτων μας και σε εργασιακές συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς. Τέλος ότι απέναντι σε αυτή την ταξική πολιτική ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι ο δρόμος του αγώνα, της ρήξης και της ανυπακοής, ( κόντρα στη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλσμού) για να μπορέσουμε να αποσπάσουμε κάποιες κατακτήσεις σε βάρος των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, με τελικό στόχο την ανατροπή της μήτρας όλων των προβλημάτων μας, δηλαδή του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.
Σε ότι αφορά τη δράση του συλλόγου αποφασίστηκε να αναλάβουμε σαν ΔΑΣ-ΟΤΑ πρωτοβουλίες για τα παρακάτω θέματα:
Να γίνει το συντομότερο δυνατό η απολογιστική συνέλευση του συλλόγου, ώστε με τη συμμετοχή και τη συμβολή όλων των συναδέλφων να προγραμματίσουμε, τη δράση του συλλόγου για το επόμενο διάστημα.
Να προωθήσουμε στο ΔΣ του συλλόγου, την ανάληψη πρωτοβουλιών- δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης από το σύλλογό μας, για να βοηθηθούν ορισμένοι συνάδελφοί μας , που έχουν σοβαρά οικονομικά και άλλα προβλήματα.
Να προωθήσουμε τη λύση των προβλημάτων που υπάρχουν στους συνάδελφους στην καθαριότητα του Δήμου Κατερίνης, τόσο για το Γάλα που δικαιούνται και εδώ και δυόμιση χρόνια δεν παίρνουν , όσο και για την ασφάλειά τους, σε σχέση με την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται ο στόλος των οχημάτων του Δήμου.
Να δοθεί επιτέλους λύση στο ωράριο των συναδέλφων στο παραπάνω τμήμα καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, που εξαιτίας της κακής κατάστασης των οχημάτων όχι μόνο κινδυνεύουν από κάποιο ατύχημα, αλλά κάθε μέρα εργάζονται πότε πρωί, πότε μεσημέρι και πότε απόγευμα, χωρίς κανένα προγραμματισμό με συνέπεια να βρίσκονται ουσιαστικά στη διάθεση του Δήμου για 18 ώρες την ημέρα και να μη μπορούν να προγραμματίσουν τη δική τους προσωπική και οικογενειακή ζωή .
Τέλος αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στις δράσεις του ΠΑΜΕ Πιερίας, που θα γίνουν το επόμενο διάστημα ( Συλλαλητήριο για τις Συλ. Συμβάσεις, Γλέντι, Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση κλπ) και να εντείνουμε όλοι μαζί τη δράση μας, ώστε η κρισιμότητα της κατάστασης, να συνειδητοποιηθεί από όλους τους συνάδελφους και να δυναμώσει ο αγώνας για το δικαίωμά μας στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.
Κατερίνη 28-3-2013
ΔΑΣ-ΟΤΑ Πιερίας