Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Σήμερα η κηδεία του άτυχου αστυνομικού




  

   Tρεις τουλάχιστον από τους συνολικά επτά καταζητούμενους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων συμμετείχαν στην ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών, χθες τα ξημερώματα στο Δίστομο, με θύμα τον 37χρονο υπαρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, Γιώργο Ανδριτσόπουλο. Πρόκειται για τους Μαριάν Κόλα 36 ετών, Λίκα Εντισον 25 ετών και Ιλίρ Κούπα, 27 ετών. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, τους δύο πρώτους αναγνώρισε αστυνομικός της Ασφάλειας Λιβαδειάς που ήταν παρών στο αιματηρό περιστατικό. Επίσης αποτύπωμα του Ιλίρ Κούπα έχει ταυτοποιηθεί σε ένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δραπέτες στο διάστημα από τα ξημερώματα της 9ης Ιουνίου (οπότε ξεκίνησε η καταδίωξή τους στα χωριά του Παρνασσού), μέχρι χθες.

Οι άλλοι δύο δράστες από την ομάδα των πέντε που πήραν μέρος στη χθεσινή αιματηρή επίθεση εκτιμάται ότι δεν είναι δραπέτες των Τρικάλων, αλλά ανήκουν σε ομάδα υποστήριξής τους.

Μετά την επίθεση στο Δίστομο οι δράστες άρπαξαν συμβατικό όχημα της Ασφάλειας Λιβαδειάς, ένα Ford Focus, και διέφυγαν προς την παραλία Διστόμου. Εως αργά χθες, οι έρευνες για τον εντοπισμό τους (συμμετείχαν και άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας) δεν είχαν αποτέλεσμα. Εκτός του Ford Focus, οι αστυνομικοί αναζητούσαν ακόμα ένα φορτηγάκι Skoda Pick Up και ένα Lada Samara, που οι δράστες είχαν κλέψει τις τελευταίες ώρες από τους Δελφούς και το χωριό Σκαμνός, αντίστοιχα.

Στο χωριό του τον Δαφνιά Τριχωνίδας και από τον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου θα κηδευτεί σήμερα στις 11.00 π.μ.  ο 37χρονος Γιώργος Ανδριτσόπουλος, απ’ όπου καταγόταν. Ηταν παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών 6 και 12 ετών, ενώ η σύζυγός του ήταν έγκυος στο τρίτο τους παιδί.

Στην κηδεία του αναμένεται να παραστεί σύσσωμη η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας , καθώς και συνάδελφοί του, τόσο από την Βοιωτία όπου υπηρετούσε όσο και από τις δυο Αστυνομικές Διευθύνσεις της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο 37χρονος μαζί με τρεις ακόμα συναδέλφους του συμμετείχε σε μπλόκο της Ασφάλειας έξω από το Δίστομο. Ενας ακόμα αστυνομικός εκτελούσε χρέη «παρατηρητή» και ήταν κρυμμένος 100 μέτρα μακρύτερα. Ο τελευταίος εντόπισε στις 2 π.μ. τους πέντε υπόπτους να κινούνταν πεζή προς ένα αλσύλλιο στην είσοδο του χωριού. Ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου τους συναδέλφους του. Σε συνεννόηση με το Κέντρο Αμεσης Δράσης αποφασίστηκε οι τρεις να επιχειρήσουν να ελέγξουν άμεσα τους υπόπτους και οι άλλοι δύο να φτάσουν στο σημείο μέσω άλλης διαδρομής, ώστε να τους αιφνιδιάσουν. «Φτάνοντας στο αλσύλλιο δεν είδαν κάποια κίνηση και σταμάτησαν με σκοπό να συνεχίσουν πεζοί. Πριν προλάβουν να κατέβουν κυκλώθηκαν από τους πέντε δράστες που τους σημάδευαν με καλάσνικοφ» περιέγραψε στην «Κ» αστυνομικός της Ασφάλειας Λιβαδειάς. Τους άρπαξαν τα όπλα (ανάμεσα σε αυτά και ένα πολεμικό τυφέκιο G3) και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φορούσαν, ενώ φέρονται να τους έδεσαν με χειροπέδες.

Στο μεταξύ, στο σημείο κατέφτασε το δεύτερο συμβατικό όχημα της Ασφάλειας που οδηγούσε ο 37χρονος Γιώργος Ανδριτσόπουλος. Το πλήρωμά του κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε (οι συνάδελφοί τους δεν απαντούσαν στους ασυρμάτους) και στάθμευσε σε απόσταση 80 - 100 μέτρων. «Γιώργο μην έρχεσαι» φέρεται να φώναξε προς το μέρος του 37χρονου ο ένας από τους αφοπλισμένους αστυνομικούς. Οι δράστες απείλησαν το πλήρωμα του δεύτερου περιπολικού και έριξαν μια ριπή προς το μέρος του. Μια σφαίρα από καλάσνικοφ τραυμάτισε τον 37χρονο στη μηριαία αρτηρία. Κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.

 patrastimes.gr