Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

«Πολίτες για την Κατάργηση Διοδίων Αιγινίου» : Η απάντηση του κ. Κουκοδήμου


  Παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση του βουλευτή Πιερίας κ. Κουκοδήμου στην επιστολή μας. Για να μπορούμε όλοι να βγάλουμε συμπεράσματα δημοσιεύουμε και την επιστολή μας:

  • Η απάντηση:  


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΩΝ
Κατερίνη 28 Φεβρουαρίου 2013
Αξιότιμοι Κύριοι
Έλαβα την Επιστολή της Παμπιερικής Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων και με την παρούσα σας ενημερώνω ότι την συνυπογράφω.
Με εκτίμηση
Κώστας Κουκοδήμος
Βουλευτής

  • Και η επιστολή στην οποία… απάντησε ο Βουλευτής:            


ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ Προς: α) Κόμματα
  1. Ν.Δ.
  2. ΣΥΡΙΖΑ
  3. ΠΑΣΟΚ
  4. ΔΗΜΑΡ
  5. Ανεξάρτητη Έλληνες
  6. ΚΚΕ
β) Βουλευτές Πιερίας
  1. Γ. Κωνσταντόπουλος
  2. Κ. Κουκοδήμος
  3. Α. Μάνη-Παπαδημητρίου
  4. Δ. Χριστογιάννης

Θέμα: Διόδια Αιγινίου – Ανοικτή Επιστολή

Όπως γνωρίζετε από τις 28-1-13 λειτουργούν Διόδια στο Αιγίνιο μετά από σχετική κυβερνητική απόφαση και σε εφαρμογή της σύμβασης παραχώρησης που κυρώθηκε με τον Ν.3605/07. Από τότε ξεκίνησαν και συνεχίζονται αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού της Πιερίας. Οι λόγοι και οι στόχοι του αγώνα μας, σας γνωστοποιήθηκαν επανειλημμένα αλλά και με σαφήνεια στην από 26-2-13 (συνημμένη) επιστολή του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού προς εσάς.
Τα διόδια αυτά ως δεύτερα μεταξύ Πιερίας – Θεσσαλονίκης και αφού απέχουν 12 Km από τα των Μαλγάρων συνιστούν παρακώλυση συγκοινωνίας με διαρκές μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων, δεν παρέχεται επιλογή άλλης διαδρομής αφού ούτε υπάρχουν, ούτε μπορεί να γίνουν παράδρομοι και επιφέρουν τεράστιους κινδύνους ατυχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό από Χαλκιδώνα ως Αιγίνιο λόγω της υπέρμετρα αυξημένης κυκλοφορίας, κυρίως βαρέων οχημάτων, που αποφεύγουν τα δυσβάσταχτα διπλά τέλη διέλευσης.
Επιπλέον καταστρέφουν τουριστικά, οικιστικά και παραγωγικά την Πιερία, δημιουργώντας συνθήκες δύσκολης πρόσβασης και αποκρουστικής εικόνας για τον Νομό μας, ο οποίος έχει ιστορικά άμεση σχέση και εξάρτηση οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά με την συμπρωτεύουσα.
Για τους λόγους αυτούς δεν λειτούργησαν τα διόδια αυτά εδώ και τρία χρόνια. Αναγνώρισε η τότε κυβέρνηση το χονδροειδές λάθος χωροθέτησής τους και έπραξε ανάλογα. Δυστυχώς όμως δεν τροποποιήθηκε η σύμβαση και δεν καταργήθηκαν όπως θα έπρεπε. Αυτό πρέπει να γίνει τώρα.
Σας απευθύνουμε την παρούσα ανοικτή επιστολή και σας καλούμε να πάρετε θέση. Να μας απαντήσετε καταρχήν έγγραφα και αν συμφωνείτε μαζί μας, να μας ενημερώσετε για το τι σκοπεύετε να πράξετε.
Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε την απάντησή σας.

Αιγίνιο 16 – 05 – 2013
Για τους «Πολίτες για την
Κατάργηση Διοδίων Αιγινίου»
Η Συντονιστική Επιτροπή
Θανάσης Γιαγκόπουλος
Δημήτρης Γκέκας
Αντώνης Γκογκίδης
Σάκης Κρομύδας
Μάκης Ματσκίδης
Δημήτρης Χνούδας


Αιγίνιο 10 – 06 – 2013
Η Σ.Ε.