Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Γάλλοι πιλότοι πέταξαν στη Θεσσαλία

 



  

  

    Για πρώτη φορά στη Θεσσαλία 18 αεροπλάνα του Γαλλικού Αερο - Ράλι που συμμετέχουν στο ετήσιο ράλι ερασιτεχνών πιλότων, προσγειώθηκαν πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου ο ουρανός γέμισε με γαλλικά χρώματα και εντυπωσιακές εικόνες.   

Στο αεροράλι συμμετείχαν 18 αεροσκάφη τύπων Cirrus, Piper, Mooney, Cessna, Robin μεταφέροντας 44 Γάλλους αεραθλητές και επιβαίνοντες, ενώ η επιλογή του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου ως ενδιάμεσο σταθμό έγινε αφορμή, ώστε οι Γάλλοι αεραθλητές να γνωρίσουν τα τουριστικά αξιοθέατα της Θεσσαλίας και τη φιλοξενία της. 
Όπως φαίνεται η Θεσσαλία θα αποτελέσει και στο μέλλον ενδιάμεσο σταθμό του αεροπορικού αθλήματος αλλά και τόπο προορισμού πολλών αεροθλητών και των συνοδών τους. Οι πιλότοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της Ελλάδας και τη φιλοξενία των Θεσσαλών, εκδήλωσαν με θέρμη τη συμπαράσταση και την υποστήριξή τους στον δοκιμαζόμενο από την οικονομική κρίση ελληνικό λαό, ενώ ήταν ενθουσιασμένοι από την εξυπηρέτηση του προσωπικού του αερολιμένα της Ν. Αγχιάλου, το οποίο ήταν πανέτοιμο να υποδεχθεί τα 18 αεροσκάφη.

Κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλία, οι εκλεκτοί τουρίστες επισκέφτηκαν τα Μετέωρα, το Πήλιο, την παραλία του Βόλου και άλλα αξιοθέατα, ενώ αναχωρώντας από τη Θεσσαλία ευχήθηκαν σύντομα να επιστρέψουν και να είναι περισσότεροι.