Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Δωρεά γεμάτη συμβολισμούς από τον ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ''ΖΕΥΣ''


Στεφάνι εμπνευσμένο από έργο, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αρχαία Πύδνα και φέρει τη δημιουργική σφραγίδα της Ράνιας Σαλαμάντη  (μέλος του συλλόγου), θα δωρίσει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'' στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Παράλληλα, πρόκειται να δωρίσει πιστό αντίγραφο της κεφαλής του Διός που βρέθηκε κοντά στα τείχη στο Δίον (χρονολογία - 2ος αι. μ.Χ.), με την δέσμευση «να ενισχύσει το Μουσείο ακόμη περισσότερο στο μέλλον και να το εμπλουτίσει με ό,τι έχει σχέση με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της Πιερίας» αναφέρει σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης.

Η παράδοση και τοποθέτηση τόσο Στεφανιού, όσο και του αντιγράφου της κεφαλής του Διός θα γίνει στη διάρκεια επίσημης τελετής με αφορμή τη διεξαγωγή του Διεθνή Ημιμαραθωνίου Μαραθώνα, το διήμερο 7&8 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος του «ΖΕΥΣ»

Μιλώντας για τη διοργάνωση ο κος Μυστρίδης έκανε λόγο για την εξαιρετικά συντονισμένη και μεθοδική προσπάθεια του Δημάρχου Μαραθώνα Ιορδάνη Λουίζου, συνεχάρη όλους του εμπλεκόμενους διοργανωτές, φορείς και εθελοντές, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες για την φιλοξενία, που θα έχει ο σύλλογος: «Με την παραπάνω πρωτοβουλία ανοίγει μια νέα γόνιμη συνεργασία μεταξύ του συλλόγου μας, του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου και του Δήμου Μαραθώνα.. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα με την ευκαιρία την διευθύντρια του Μουσείου, Ειρήνη Σπανού. Αξίζει να τονιστεί η σημασία της δωρεάς, καθώς γίνεται για την προβολή της αθλητικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, για την τιμή στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και στο Δήμο Μαραθώνα γενικότερα, αλλά και για την προβολή όλων των δραστηριοτήτων του συλλόγου μας» σημείωσε ο πρόεδρος του «ΖΕΥΣ».

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα

Θερμά συγχαρητήρια στον ''ΖΕΥΣ'' Πιερίας για το εξαιρετικό του έργο και την προσφορά  του απέστειλε με μήνυμα του ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος: «Έχουμε ανάγκη από Μαραθωνοδρόμους και από Μαραθωνομάχους. Ο σύγχρονος Μαραθωνοδρόμος δεν είναι απλά αυτός που μετέχει σε μία αθλητική εκδήλωση, αυτός που διαδίδει σαν σύγχρονος Φειδιππίδης, τις αξίες, τις ιδέες, τις αρχές του Μαραθωνίου, για την δημοκρατία, την ειρήνη, την αλληλεγγύη. Περισσότερο απ' όλα αυτά μας δείχνει ότι εάν ενσυνείδητα στοχεύσουμε κάπου με αυτή την συνέργεια της ψυχής και του σώματος, δεν υπάρχει για τον άνθρωπο κάτι ακατόρθωτο».

Η αποστολή του συλλόγου στο Μαραθώνα θα είναι πολυμελής και θα περιλαμβάνει αθλητές, μέλη, αλλά και φίλους του συλλόγου.