Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

          
   Όταν οι ΄Ελληνες είναι ενωμένοι και συμφιλιωμένοι μπορούν να κάνουν πολλά και αυτό μας το δείχνει ξεκάθαρα η αυριανή επέτειος του ΟΧΙ, που όλοι θα γιορτάσουμε.
           Όταν όμως ένα επαρχιακό νοσοκομείο λειτουργεί με στεγανά, κλίκες και αποκλεισμούς και έχει ως βασικό δόγμα το διαίρει και βασίλευε, τότε τα αποτελέσματα είναι αυτά που όλοι βιώσαμε στην προχθεσινή ημερίδα που διοργάνωσε το Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. 
           Με πρόσχημα την συνεχιζόμενη εκπαίδευση η Νοσηλευτική Υπηρεσία του νοσοκομείου, έκανε ημερίδα σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, αφού προηγουμένως έλαβε την συγκατάθεση και του Διοικητή. Η εκδήλωση κατέληξε σε φιάσκο από την άποψη των επίσημων προσκεκλημένων αλλά και από τη προσέλευση, η οποία δεν ξεπέρασε τα 250 άτομα. Αλήθεια την στιγμή που έχουμε ένα νοσοκομείο στολίδι και αφού θέλαμε να προβάλουμε το νοσοκομείο μας και το έργο που επιτελούμε, γιατί έπρεπε να πάμε να κάνουμε την ημερίδα σε ξενοδοχείο 5 αστέρων; 
           Για να ανταγωνιστούμε ποιον και να αποδείξουμε τι; 
           Kαι δίχως να ασχοληθούμε με το οικονομικό κόστος της ημερίδας, όταν ευρισκόμενοι στην καρδιά της οικονομικής κρίσης όπου όλοι κάνουν περικοπές, κάποιοι να κάνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Προφανώς όμως επιζητούσαν την σύγκριση και τον ανταγωνισμό, όμως τα αποτελέσματα ήταν τραγικά για αυτούς. 
           Αλλά και η θριαμβολογία για την επίσκεψη της υφυπουργού στην ημερίδα, ήταν κενή περιεχομένου και πρόχειρη, όπως αποδείχτηκε. Κλείνοντας ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην προσέλευση και παρουσία των νοσηλευτών, η οποία έστειλε τα κατάλληλα μηνύματα, δείχνοντας σε ορισμένους την πόρτα της εξόδου, ή καλύτερα της αποχώρησης. 
Σκεπτομενος υγιεινομικός υπάλληλος