Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΠΙΕΡΙΑ : ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ "ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ" ΣΤΟΥΣ 3 ΔΗΜΟΥΣ

 
  
  
  



   
  O Μάης είναι κοντά και στην Πιερία εδώ και καιρό συντελούνται οι διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές. Εκτός από εκείνους που έχουν ανακοινώσει επίσημα πλέον και ανοιχτά τη διεκδίκηση της θέσης του δημάρχου, υπάρχουν και άλλα ονόματα που "παίζουν" και στους τρεις δήμους της Πιερίας.
 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Εκτός από τον νυν δήμαρχο Σάββα Χιονίδη που ξανακατεβαίνει υποψήφιος "ακούγονται" τα ονόματα : Χρήστος Γιαννούλης, Νίκος Τσακιρίδης, Νίκος Μακρίδης, Αντώνης Μάντζιος, Γιώργος Κυριακίδης, Γρηγόρης Ζάννας, Σάββας Οφείδης, Θόδωρος Παυλίδης, Σάκης Γκούνας.
Ο Νίκος Σαλπιστής και ο Αντώνης Μάντζιος μέχρι στιγμής φαίνεται ότι θα είναι και πάλι υποψήφιοι, ενώ ο Νίκος Μηλιώτης μάλλον δεν θα ξανακατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος.

ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ

Επίσημα από τα ονόματα που "ακούγονται" έχει δηλώσει την κάθοδό του με ανακοίνωση του μόνο ο Κώστας Δημητριάδης Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Δίου - Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος επίσης. Ο γιατρός Αθανάσιος Καλαμπάκας σύμφωνα με όσα δηλώνει, αλλά και από τις κινήσεις του, φαίνεται ότι θα διεκδικήσει τελικά τη δημαρχία. 
Η Κατερίνα Κουρίτα και ο Νίκος Λάππας πάντα με τα έως τώρα δεδομένα αναμένεται να είναι και αυτοί υποψήφιοι δήμαρχοι. Ο Γιώργος Φαρμάκης έχει αρχίσει να κινείται κι αυτός έντονα ως υποψήφιος δήμαρχος, αν και δεν αποκλείουμε καθόλου το ενδεχόμενο να δούμε τον νυν δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου να είναι και πάλι υποψήφιος, παρόλο που μέχρι στιγμής δηλώνει ότι δεν θα ξανακατέβει. Ο Σάκης ο Τσιφοδήμος δεν έχει ξεκαθαριστεί εντελώς τι θα κάνει, αν και τον τελευταίο καιρό οι "φήμες" λένε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.
Και έχουμε επίσης και τα ονόματα που "παίζουν" : Αστέριος Τόκας, Αχιλλέας Τηλέγραφος, Γιώργος Ζτάνης, Αστέριος Φαρμάκης, Σάκης Γκουντάρας, Αστέριος Χονδρόπουλος, Πέτρος Κιάφας.

 ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ 
 
 Η βόρεια Πιερία ξεκίνησε λίγο νωρίτερα από τους άλλους δύο δήμους τις διεργασίες με τον Παναγιώτη Καζά να ανακοινώνει πρώτος την υποψηφιότητα του σε δημόσια συγκέντρωση φίλων του στις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Δημοσίως λοιπόν έχουν ανακοινώσει την κάθοδό τους οι  Παναγιώτης Καζάς, Δημήτρης Παπάζογλου, Γιώργος Πολυχρονίδης, Νικόλαος Μαλακόπουλος, Δημήτρης Ζαφείρης, Βαγγέλης Λαγδάρης, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει εντελώς και στον δήμο Πύδνας - Κολινδρού αν θα ξανακατέβει ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος.
Τα ονόματα που "ακούγονται: Δημήτρης Χλεμές, Φώντας Μπαραλιάκος, Θωμάς Σολοποτιάς, Δημήτρης Σιανίδης.
Αυτά είναι μέχρι σήμερα τα δεδομένα στους τρεις πιερικούς δήμους, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και νέα ονόματα τις προσεχείς ημέρες ή και να προκύψουν "εκπλήξεις" που μέχρι τώρα βρίσκονται στο... παρασκήνιο.
 Βέβαια επειδή ο Μάης είναι πολύ κοντά, το θέμα με τις υποψηφιότητες δημάρχων θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εντελώς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.