Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Αγωνία για την τύχη του 52χρονου ψαρά στη λίμνη Κερκίνη







   Στο ζενίθ βρισκόταν έως αργά χθες το βράδυ η αγωνία συγγενών και φίλων για την τύχη του 52χρονου ψαρά, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα παγωμένα νερά της λίμνης Κερκίνης στις Σέρρες. 


Καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δύο δύτες της ΕΜΑΚ βουτούσαν στα θολά νερά της λίμνης προκειμένου να εντοπίσουν τον άτυχο άνδρα από τα Χρυσοχώραφα, ενώ από την πρώτη στιγμή στις έρευνες συμμετέχουν και άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών. Οι έρευνες εστιάζονται κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η βάρκα του, παράκτια του Λιθοτόπου.

Χθες, ψαράδες και συγγενείς του αγνοουμένου βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στη λίμνη Κερκίνη και βοηθούσαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του, απομακρύνοντας παράλληλα τα δίχτυα τους από τη λίμνη. Στο μεταξύ, εφιαλτικές στιγμές έζησαν λίγα λεπτά μετά τις 11.00 χθες το πρωί τρία άτομα στα Χανιά, όταν λόγω της κακοκαιρίας το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από φουσκωμένο ρέμα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν. Ευτυχώς κράτησαν την ψυχραιμία τους και από τα κινητά τους τηλέφωνα ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστελλίου, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο.

Η επιχείρηση διάσωσης στο ποτάμι στον Αγιο Φώτη Κισσάμου στήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι πυροσβέστες καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα τρία άτομα, τα οποία -όπως διαπιστώθηκε- ήταν καλά στην υγεία τους. Χθες, η περιοχή της Κισσάμου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη, καθώς, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα σε όλο το επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο.
Espressonews.gr