Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

¨ΕΥ ΖΗΝ¨- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ Κ.Φ.Α. Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 





    Την Πέμπτη 6/2/2014 και μετά από πρόσκληση του Σύμβουλου Φ.Α. Πιερίας –Πέλλας κ. Τσιγγίλη, διοργανώθηκε από το Γραφείο Ημερίδα με θέμα το ¨Ευ Ζην¨ στην Α/θμια Εκπ/ση. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Τσιγγίλη το Πρόγραμμα θα διεξαχθεί από 27/1/2014 έως 10/4/2014. Οι μετρήσεις θα γίνονται σε όλους τους μαθητές/τριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής (δηλαδή διαθέτουν Α.Δ.Υ. σε ισχύ). Εξαίρεση αποτελεί το παλίνδρομο τεστ αντοχής, για το οποίο απαιτείται ενυπόγραφη δήλωση γονέα/κηδεμόνα.
Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από τον εκπαιδευτικό ΠΕ11 της Σχολικής μονάδας. Για την επιτυχή διεξαγωγή του εγχειρήματος, απαιτείται η συνεργασία των διευθυντών των Σχολικών μονάδων με τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11, ΠΕ19/20, ΠΕ70, ΠΕ60, δηλ. με όλο το δυναμικό του Σχολείου.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
1) Το Νοέμβριο διοργανώθηκε Ημερίδα 4 ομιλητών με θέμα :¨Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση στον Αθλητισμό, όπου το Γραφείο υπήρξε οργανωτής, όπως επίσης και στον αγώνα Εθνικών ομάδων Ελπίδων ¨ Ελλάδας-Σουηδίας¨. Ακολουθεί στις 5 Μάρτιου 2014 ο αγώνας Εθνικών ομάδων Ελπίδων ¨Ελλάδας- Τουρκίας¨.
2) Κατόπιν αιτήματος σας για αποκέντρωση των Αγώνων, με σκοπό την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την ελαχιστοποίηση του κόστους μετακίνησης, έγινε συνάντηση με τη συμμετοχή φορέων: των τριών Δήμων Πιερίας (απουσίαζαν οι αντιδήμαρχοι Δίου-Ολύμπου & Πύδνας-Koλινδρού), της Αντιπεριφέρειας, καθώς και του διοικητή του Γεν. Νοσοκομείου Κατερίνης, για θέματα Σχολικών Αγώνων.
3) Προωθήθηκε, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια η συγκέντρωση φαρμάκων, μέσω των Σχολείων και της Εκκλησιάς.
Για το έτος 2013-14 στα Δημοτικά το Δεκέμβριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τουρνουά Καλαθοσφαίρισης.
Έχει ακόμη προγραμματισθεί για το Μάρτιο το τουρνουά Πετοσφαίρισης & Χειροσφαίρισης και για το Μάιο το τουρνουά Ποδόσφαιρου & Στίβου.
Πρωταρχικό μέλημα του Γραφείου είναι η εδραίωση του μαθήματος της Κολύμβησης στα Δημοτικά (από φέτος έχει ενταχθεί και στο survey). Επιδίωξη μας είναι το μάθημα της Κολύμβησης να επεκταθεί και σε Σχολεία της Περιφέρειας και όχι μόνο…. με τη στήριξη των συναδέλφων Φ.Α., καθώς και των διευθυντών των σχολείων.
Με πρωτοβουλία του Γραφείου, επίκειται συνάντηση σε επίπεδο Περιφέρειας ,όλων των Δ/ντών Εκπ/σης και των Γραφείων Φ.Α. της Κεντρικής Μακεδονίας, για επαναδραστηριοποίηση των Γραφείων, γιατί πιστεύουμε ότι η υποτίμηση του ρόλου τους είναι σε βάρος της αξίας και σημασίας του Σχολικού Αθλητισμού. Σας καλούμε να συνεργαστείτε με το Γραφείο προς αυτή την κατεύθυνση ,γιατί πιστεύουμε ότι ¨δυνατά¨ Γραφεία Φ.Α., σημαίνει δυνατότητα διεκδίκησης περισσότερων για τον Αθλητισμό στα Σχολεία.
Επίσης ως Γραφείο Φ.Α., αναλάβαμε τη διοργάνωση Αθλοπαιδειών Ειδικής Αγωγής Α/μιας & Β/μιας Εκπ/σης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί αρχές Μαΐου στην Κατερίνη.
Τέλος, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και οι συνεργάτες του τίθενται στη διάθεση του κάθε καθηγητή Φ.Α. χωριστά, για την αντιμετώπιση ζητημάτων και προβλημάτων καθόλη τη διάρκεια της Σχολικής χρονιάς.
Προτάσεις εκ μέρους των συναδέλφων Κ.Φ.Α. είναι ευπρόσδεκτες και σκοπεύουμε οι συναντήσεις αυτές να γίνουν θεσμός και να πραγματοποιούνται 2 φορές το χρόνο, κάθε Σεπτέμβριο για προγραμματισμό και κάθε Μάιο για απολογισμό.
Σας ενημερώνουμε ότι στις προθέσεις μας είναι η επανίδρυση και επαναλειτουργία ¨Συλλόγου Γυμναστών Πιερίας¨ με νέο καταστατικό. Έτσι, για την υλοποίηση αυτού του στόχου αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια επταμελής επιτροπή, αποτελούμενη για την Α/θμια από τους :κ.κ. Παυλίδη Θεόδωρο, Ζήση Παναγιώτη και Υφαντή Μαρία. Επίσης, για τη Β/θμια η επιτροπή θα οριστεί στη συνάντηση με τον κ. Σύμβουλο. Τέλος, ως εκπρόσωπος από τη Δ/νση έχει οριστεί ο κ. Παπανικολάου Ανδρέας. Κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, διότι πεποίθηση μας είναι ότι μόνο ενωμένοι θα είμαστε δυνατοί.