Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημάρχου για το Δήμο Κατερίνης του Γεωργίου Μιχαηλίδη, καθηγητή



  









 Φίλες και φίλοι συνδημότισσες και συνδημότες:

 
 Όχι άλλη ευκαιρία στους κάπηλους της πολιτικής. Οι υγιείς και ανόθευτες δυνάμεις, οι αστείρευτες δυνατότητες της νεολαίας, που δίνει τη μάχη της επιβίωσης και κατά κανόνα δεν έχει προκαλέσει ηθική και κοινωνική βλάβη στο βασανισμένο και εξαθλιωμένο λαό και όσοι δεν σκανδάλισαν με τον πρώην έντιμο βίο τους, παρά το γεγονός ότι ενεπλάκησαν στα δημόσια πράγματα, έδωσαν τον αγώνα τον καλό, αλλά δεν διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα, δεν ζημίωσαν το κοινωνικό σύνολο, δεν είπαν ψέματα, δεν είχαν κατά νουν ούτε έπραξαν με γνώμονα το προσωπικό ιδιοτελές συμφέρον τους, αλλά αγωνίστηκαν και προδόθηκαν από τα γνωστά πιράνχας που λυμαίνονται συνεχώς και ακατάπαυστα το δημόσιο χρήμα, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, είτε...
βρίσκονται στο κεντρικό μετερίζι ή στην τοπική αυτοδιοίκηση, μιας και το στοίχημα είναι να αλλάξει, εδώ και τώρα, όχι ο Μανωλιός και οι γνωστοί των «ώδε εστηκότων», που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πάρτη τους, και τρώνε και πίνουν εις υγείαν του λαού της ευρύτερης και ανοικτής πολιτείας, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο καλλικρατικός δήμος της Κατερίνης μας, που προφανέστατα πρέπει να διεκδικήσει την καλύτερη «τύχη» και δεν πρέπει να αφεθεί στη μοίρα του. 


Φίλοι και φίλες, δημοκρατικέ λαέ της Κατερίνης, για όλους αυτούς τους λόγους που εκθέσαμε και αναλύσαμε παραπάνω, πήραμε την απόφαση, μετά από ώριμη σκέψη, να καταρτίσουμε ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό νίκης, με επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας τον Γεώργιο Μιχαηλίδη, καθηγητή θεολόγο. Και όπως λέει ο λαός μας στη γλώσσα που χρησιμοποιεί η Εκκλησία μας, κοντός ψαλμός «αλληλούια».

Όχι άλλη ευκαιρία στα τρωκτικά, που σπαταλούν το υστέρημα των λαϊκών χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, των μικρομεσαίων και μεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών, των βιοπαλαιστών, των δημοσίων υπαλλήλων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των ανθρώπων εστίασης και ξενίας, των εργατών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών και εκπαιδευτικών της πόλης μας.

Καλούμε όλα τα στελέχη όλων των παρατάξεων που δεν έχουν επίμεμπτο παρελθόν και ανήκουν στο ίδιο φάσμα με κέντρο την «εκκλησία του δήμου» και πιστεύουν στη δημοκρατία, να δώσουν το παρόν σ' αυτόν τον αγώνα και να συστρατευτούν μαζί μας, για να αποκτήσει, με τη βοήθεια του Θεού, η διευρυμένη πόλη μας τη δημοτική αρχή που της αξίζει.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου 'Κατερίνη, ανοικτή πόλη, ανεξάρτητη κίνηση δημοτών 2014'
Γεώργιος Μιχαηλίδης, Θεολόγος