Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Φίλων του Ψ.Ν.Π.Ο. «Αλκυονίδα»


 



   Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου Φίλων του Ψ.Ν.Π.Ο. «Αλκυονίδα» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Κατερίνης. Στην εκδήλωση εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. παρέστησαν εθελοντές, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

Στη διάρκεια της λιτής και όμορφης εκδήλωσης βραβεύτηκαν για την πολύτιμη αρωγή τους στις δράσεις της «Αλκυονίδας», ο εμπνευστής της δημιουργίας του Συλλόγου Γιώργος Αγγελίδης και ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Ιωάννης Νταμπόσης.

Εξαιρετικά μουσικά ηχοχρώματα παρουσίασε η χορωδία του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του μουσικοσυνθέτη Χαράλαμπου Ναβροζίδη. Σε σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος του συλλόγου Μαίρη Γερασοπούλου έκανε ένα σύντομο απολογισμό για την περίοδο που πέρασε,  παρουσίασε - σε γενικές γραμμές - το πρόγραμμα δράσης για τη νέα χρονιά και μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, με  υγεία, υπομονή, επιμονή και διαρκή προσπάθεια με υψηλούς στόχους. Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σοφία Ζαννιά μίλησε για τις νέες δράσεις της «Αλκυονίδας» με έμφαση στην δημιουργία της χορωδίας.

Τέλος, ο διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Γιώργος Αγγελίδης παρουσίασε ένα έντυπο που κυκλοφόρησε ο Σύλλογος για την ταυτότητα των Εθελοντών, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Εθελοντισμός δεν σημαίνει πως απλά κάνω κάποια πράγματα. Μπορεί να αποδειχθεί μια ανεκτίμητη και πλούσια εμπειρία […], που θα εξελίξει τον εθελοντή και θα του δώσει την ικανοποίηση ότι προσφέρει στους συνανθρώπους του με ψυχοκοινωνικά προβλήματα».