Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Βιάζεται η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον ΑΕ να γκρεμίσει τήν γέφυρα Κορινού


    Να αποτραπεί η κατεδάφιση τής γέφυρας Κορινού από τήν Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον ΑΕ. Η τοπική κοινωνία οφείλει να ανιδράσει!
  
  ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ δικηγόρου.

    Η πολυεθνική κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον ΑΕ,πού εσχάτως αναχρηματοδοτήθηκε με νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης, ανακοίνωσε παγερά   οτι προτίθεται μετεκλογικά ενδεχομένως να προχωρήσει...
στήν κατεδάφιση της πολύτιμης, χρηστικής για την τοπική κοινωνία γέφυρας Κορινού που συνδέει αυτόν με την εθνική οδό και στην θέση της να κατασκευάσει χωρίς να προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος παράδοσης δύο κόμβους η ημικόμβους, χωρίς ομως να ερωτηθεί η δικαιολογημένα ανήσυχη και αναστατωμένη τοπική κοινωνία και προπάντων οι επιχειρηματίες που πλήττονται από αυτήν τήν εξέλιξη.
Διερωτάται κανείς πότε πληροφορήθηκε αυτήν τήν απόφαση που προβλέπεται στήν Σύμβαση παραχώρησης η δημοτική Αρχή Κατερίνης που αντιτίθεται  σθεναρά και νομίζω πρέπει να φέρει επιγόντως το θέμα σε προ ημερησίας διάταξης στο δημοτικό Συμβούλιο,ωστε να ληφθεί ομόφωνη ελπίζω απόφαση εναντίωσης στήν πρακτική της κοινοπραξίας που αγνοει και περιφρονεί συστηματικά τις αρχές και τους εκλεγγμένους εκπροσώπους της Πιερίας.
Ενόψει της επερχόμενης τουριστικής σαιζόν ο Κορινός  θα απομονωθεί απο το εθνικό δίκτυο,μέχρις ότου φτιαχθούν και παραδοθούν οι νέοι κόμβοι και αυτό θα εχει οικονομικό αντίκτυπο στίς τουριστικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στήν ευρύτερη περιοχή,αραγε οι κινητοποιήσεις που αποτελούν μονόδρομο ωστε να εμποδισθεί αυτή η δυσμενής εξέλιξη πρέπει να είναι αμεσες,δυναμικές ,και αν χρειαστεί να υπάρξει προσφυγή στήν Δικαιοσύνη με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.
Αν το αποτέλεσμα τών διπλών εκλογών του Μαίου είναι αρνητικό για τήν μνημονιακή Κυβέρνηση θα προκληθούν πολιτικές εξελίξεις και αν Κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εχει δεσμευτεί ο κ Τσίπρας οτι αυτές οι λεόντειες συμβάσεις παραχώρησης τών Αυτοκινητόδρομων θα καταγγελθούν,οποτε να μήν βιάζεται η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον ΑΕ που μας εχει επιβάλει τσουχτερά,πανάκριβα δυσανάλογα τών παροχών διόδια και εχει καταστήσει απαγορευτική την μετακίνηση στο εθνικό δίκτυο που πληρώσαμε εμεις οι ελληνες φορολογούμενοι.