Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Βιογραφικό Καραλέκα Γεωργίου, υποψήφιου τοπικού συμβούλου Κατερίνης με τους "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ"



  Βιογραφικό : Γιώργος A. Καραλέκας
Γεννήθηκε το 1973 στην Κατερίνη. Γονείς του ο Αλέξανδρος Καραλέκας και η Ιωάννα Καραλέκα το γένος Μηντσίδου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποφοιτώντας από το 4ο γενικό λύκειο Κατερίνης. Κατόπιν εγγράφεται στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης από το οποίο αποφοιτεί με ειδικότητα στη μικροηλεκτρονική. 


Κατά τη διάρκεια των γυμνασιακών και των λυκειακών του χρόνων διατηρεί Ιδιωτικό (πειρατικό όπως ονομαζόταν εκείνη την εποχή) ραδιοφωνικό σταθμό, με του οποίου την ενασχόληση του δημιουργείται η μεγάλη του αγάπη για την φυσική, την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα.
Κατά την διάρκεια των σπουδών του εργάζεται ώστε να μην επιβαρύνει την οικογένεια του οικονομικά σε τουριστικές επιχειρήσεις. Αρχικά στην εταιρία ALAMO όπου καταλαμβάνει την θέση του υπευθύνου της εταιρίας στην Κρήτη. Στην συνέχεια μετακομίζει για ένα διάστημα στην Κύπρο στην G.A.P. Vasilopoulos Group με σκοπό την ανάπτυξη ενός καινοτόμου για την εποχή τουριστικού πακέτου σε συνεργασία με γραφεία της Κρήτης. Μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας επιστρέφει και συνεχίζει να εργάζεται στον τομέα του τουρισμού αυτή τη φορά σε θέση υπευθύνου εισερχόμενου τουρισμού στην εταιρία Travel Art of Crete. Επίσης κατά τα φοιτητικά του χρόνια-λόγω της μεγάλης του αγάπης στη μοτοσυκλέτα- ιδρύει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης -μοναδική για εκείνη την εποχή- τη ΛΕ.ΜΟ.Π.ΠΑ.Κ.(Λέσχη μοτοσυκλέτας και περιήγησης Πανεπιστημίου Κρήτης),στην οποία είναι και πρόεδρος. Έργο της λέσχης ήταν οι περιηγήσεις στο νησί , η διοργάνωση σεμιναρίων με θέμα την μοτοσυκλέτα και την φύση, δημιουργία τομέα μοτοσυκλέτας στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, και αγορά διαφόρων εργαλείων για μικροεπισκευές από τα μέλη της λέσχης με σκοπό την μείωση του κόστους συντήρησης των μοτοσυκλετών.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων το 1999 στην αεροπορία όπου είχε την ειδικότητα του Μετεωρολόγου στο πολιτικό και στρατιωτικό αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ξεκινά την επαγγελματική του καριέρα στην Κατερίνη ως καθηγητής φυσικής σε φροντιστήρια της πόλης. Το 2009 σταματά από την ιδιωτική εκπαίδευση και εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως το 2013.Σήμερα συνεχίζει να εργάζεται ως φυσικός αλλά στον ιδιωτικό τομέα και πάλι. Παράλληλα αυτά τα χρόνια έχει αποκτήσει δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας και ήταν μέλος της ένωσης ελλήνων εφευρετών. Το ένα εκ δύο βγήκε στην παραγωγή σε συνεργασία με την εταιρία Panform με έδρα την Αθήνα. Από το 2012 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο SKAI 92,6 με εβδομαδιαία εκπομπή. Η καταγωγή του πατέρα του από το Καταφύγιο Κοζάνης και τα όμορφα καλοκαίρια που έζησε στο χωριό τον έκαναν να το αγαπήσει. Έτσι με την επάνοδό του στην Κατερίνη άρχισε να μετέχει ενεργά στην Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης στην οποία τώρα κατέχει τη θέση του Προέδρου. .
Γνωρίζει την Αγγλική και αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του στην οικογένεια του. Είναι παντρεμένος με την Πιπερίδου Έλενα τραπεζικό, με την οποία χαίρεται  μαζί, τους δύο γιούς τους.

Γιατί αποφάσισα να πολιτευτώ.
  Γιατί σαν άνθρωπος νιώθω βαθύτατη την ανάγκη να εκφράσω την γνώμη μου και να συνεισφέρω με αυτήν στο κοινό καλό. Γιατί, έχω αποδείξει τις ικανότητες μου πλείστες φορές. Γιατί, αναγνωρίζω λύσεις σε προβλήματα και γιατί κατέχω την επίλυση τους. Γιατί, σαν νέος, οραματίζομαι και προσδοκώ εμπόδια στα οποία θα μπορέσω να βοηθήσω.
 
 Από εδώ, και συμπορευόμενος με την όποια ευθύνη, ζητώ την στήριξη σας. Μέσα από τον συνδυασμό του Σάββα Χιονίδη, ¨Πολίτες σε Δράση¨, πιστεύω πως θα φανώ αντάξιος της δικής σας επιλογής. Γιατί, τα καλύτερα είναι μπροστά μας!