Σάββατο 17 Μαΐου 2014

«Η 18η του Μάη θα πρέπει να είναι η ημέρα, μιας ακόμη Επανάστασης του Λιτοχώρου!»


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΔΙΟΥ -ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ. ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΕΝΤΟΝΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ!


«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο υπέροχο και μοναδικό Λιτόχωρο, στον τόπο που πάρθηκαν σημαντικές και ιστορικές αποφάσεις.

Με σεβασμό στη διαδρομή του, στους αγώνες και στην προσφορά του στο γένος μας, αλλά και στην ενεργό συμμετοχή του, σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
Ήρθαμε για να σας παρουσιάσουμε τη δική μας πρόταση, για την πολύπλευρη ανάπτυξη του Δήμου μας. Για να κατακτήσει τη θέση που του αρμόζει, στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Να ακτινοβολήσει το ολύμπιο φως προς όλες τις κατευθύνσεις της οικουμένης.

Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι το Λιτόχωρο, με τη μεγάλη ναυτική παράδοση, με την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, με το υψηλό κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο, με την πληθώρα αξιόλογων προσωπικοτήτων σε όλους τους τομείς, θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα, που θα μεταφέρει τα μηνύματά μας σε θάλασσες και σε στεριές, για να αναδεικνύει τη δική μας πολιτιστική ταυτότητα, να προβάλλει την πολιτισμική κληρονομιά μας, να τεκμηριώνει την προσφορά του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στην καθιέρωση των πανανθρώπινων αρχών και αξιών. Για να γίνουν αυτά, χρειάζονται πρωτίστως οι ανθρώπινοι πόροι. Και αυτοί είναι δίπλα μας. Αρκεί να έχουμε τη βούληση να τους αναγνωρίσουμε, και να τους αξιοποιήσουμε, για να προσφέρουν όπου μπορούν, εκεί που είναι ένα βήμα πιο μπροστά.

Αυτά όμως μπορούν να γίνουν μόνο όταν δεν κρατάμε μια κοινωνία σε εικόνα μετριότητας. Όταν βγάζουμε μπροστά τους άριστους μεταξύ των καλών, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα μας επισκιάσουν, και ίσως στο μέλλον τους βρούμε μπροστά μας. Αυτούς εμείς θα αξιοποιήσουμε, για το καλό του τόπου και των κατοίκων του. Αυτό το καλό δεν περιορίζεται μόνο στα όρια του Δήμου μας, διαχέεται και ξεπερνάει σύνορα, χρώματα και αντιλήψεις. Γιατί ξεκινάει από την κορυφή του Ολύμπου, και από το ιερό που προσευχήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, για να ενώσει όλον τον κόσμο και να ποτίσει όλους τους λαούς με το αθάνατο νερό της Ελληνικής παιδείας».






«Σ’ αυτές τις εκλογές σας δίνεται η δυνατότητα να στείλετε ένα σαφέστατο μήνυμα, το οποίο θα αναδεικνύει το κοινωνικό επίπεδο του Λιτοχώρου. Ότι ο Δήμος Δίου -Ολύμπου εκτίνεται από τη Νέα Έφεσο έως τους Πόρους. Ότι όλοι οι δημότες αυτής της περιοχής είναι συνδημότες, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανάγκες και αγωνίες.

Ήρθε η ώρα να ψηφίσει ο δημότης με ποιοτικά κριτήρια, για το καλό του τόπου και των ανθρώπων του. Ψηφίστε με αυστηρή συνείδηση και εντάξτε την στη συλλογική συνείδηση. Μόνο έτσι το μέλλον θα είναι καλύτερο. Σπάστε τις προκαταλήψεις, αναγνωρίστε για να σας αναγνωρίσουν, αγαπήστε για να σας αγαπήσουν, ψηφίστε για να σας ψηφίζουν.

Η 18η του Μάη θα πρέπει να είναι η ημέρα, μιας ακόμη Επανάστασης του Λιτοχώρου!!!!

Είμαστε ο μόνος ανεξάρτητος συνδυασμός. Δεν έχουμε καμία στήριξη από μηχανισμούς, γραφεία ή συμφέροντα. Προσπάθησαν να μας εμποδίσουν, πίεσαν, έταξαν, διέρρευσαν ψευδείς ειδήσεις. Δεν τα κατάφεραν όμως. Συγκροτήσαμε έναν συνδυασμό, στον οποίο κανένας δεν εντάχθηκε για να πάρει απόσπαση, να προσληφθεί εποχιακός στο Δήμο ή να γίνει νεροφόρος της άρδευσης. Έτσι λειτούργησαν κάποιοι άλλοι. Τους ξέρετε. Αυτό είναι το περιεχόμενο του πολιτικού τους πολιτισμού. Αυτός είναι ο σεβασμός τους προς τον πολίτη. Γι’ αυτό λέμε ότι είναι ξεπερασμένοι. Κουβαλάνε όλα τα στοιχεία, που δημιούργησαν την κοινωνική κρίση. Δε σέβονται τον συνάνθρωπο. Εκμεταλλεύονται τις ανάγκες των ανθρώπων και προσπαθούν να τους χειραγωγήσουν, να τους αλλοτριώσουν, να μην έχουν ελεύθερη βούληση και δικές τους επιλογές.

Άραγε, τι να λένε στους ψηφοφόρους; Ψηφίστε με για να πάρω απόσπαση; Πόσες φορές;

-Ψηφίστε με για να σας βολέψω χωρίς αξιοκρατία, χωρίς κοινωνικά κριτήρια, εις βάρος των υπολοίπων;

-Επενδύουν στις ψεύτικες υποσχέσεις;

-Εξαπατούν τους ψηφοφόρους;

-Υποτιμούν τη νοημοσύνη τους;

Γι’ αυτό οι σκεπτόμενοι, ελεύθεροι και πολιτισμένοι συνδημότες μας, με μπροστάρηδες τους Λιτοχωρίτες, θα δώσουν τη δική τους απάντηση. Θα ανοίξουν το δρόμο για να περάσει μπροστά η νέα γενιά, πλαισιωμένη από έμπειρους και άφθαρτους. Αυτός ο τόπος που δροσίζεται από τον Όλυμπο και το Αιγαίο, με τα παγκόσμια φυσικά και ιστορικά μνημεία, έπρεπε να είναι «Γη της Επαγγελίας». Να προσφέρει ποιότητα ζωής στους κατοίκους της, και να κατέχει την ύψιστη θέση, στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Αντί γι’ αυτό αιμορραγεί καθημερινά. Ξενιτεύντοναι οι νέοι για να μπορέσουν να ζήσουν. Τώρα ήρθε η ώρα να καταλογίσουν οι δημότες τις ευθύνες, και να αναδείξουν στη Δημοτική αρχή, αυτούς που θα φέρουν την ελπίδα και την προοπτική, την αισιοδοξία και το χαμόγελο στα χείλη».












«Λιτοχωρίτισσες και Λιτοχωρίτες,

Η μόνη φιλοδοξία μου είναι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας. Να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας. Να ενεργοποιήσω όλους τους συνδημότες στην κοινή προσπάθεια. Σε κάθε απολογισμό του έργου μας να μπορούμε να πούμε:

«Άξιζε να υπάρχουμε και να συναντηθούμε».

Σταματήστε όσους είναι επικίνδυνοι. Όσους δεν αξίζουν τον πρώτο ρόλο. Για να μη χάνουμε τις γαλάζιες σημαίες, για να μην τολμά κανείς να διανοηθεί, ότι στους πρόποδες του ιερού βουνού, μπορεί να αποθέτει τοξικά απόβλητα. Έτσι αγαπούν και σέβονται τον τόπο τους; Αυτά θέλουν να παραδώσουν στα παιδιά τους; Έναν τόπο μολυσμένο και απαξιωμένο;

Είναι βέβαιο, ότι αυτή την κατάσταση δεν μπορούν να τη δεχτούν αυτοί, που αγαπούν τον τόπο τους και τους συνανθρώπους τους. Αυτοί που είναι υπερήφανοι για την ταυτότητά τους, τις ρίζες τους και την ιστορία τους. Αυτοί που έχουν ισχυρή εθνική συνείδηση, και ανησυχούν για την ιστορική συνέχεια του Έθνους. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να πολιτευτούμε, να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας, και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον, για μια καλύτερη κληρονομιά για τα παιδιά μας.

Γι’ αυτό λέμε σε κάθε συνδημότισσα και κάθε συνδημότη:

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!!»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Κων/νος Γ. Δημητριάδης