Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ο Κορινός επιλέγει τον Άλλο Δρόμο και δήμαρχο τον Χρήστο Γιαννούλη


Θερμή υποδοχή στον αυριανό δήμαρχο Κατερίνης Χρήστο Γιαννούλη επιφύλαξαν το βράδυ της Πέμπτης οι κάτοικοι του Κορινού, κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας που πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Άλλο Δρόμου.

Ο κ. Γιαννούλης αναφέρθηκε στις τεράστιες παραλείψεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη πενταετία με την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος που έχει εκπονήσει ο συνδυασμός, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του Κορινού.

Ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισε ότι ο Άλλος Δρόμος ανοίγει έναν πραγματικά άλλο δρόμο, χωρίς καμία γέφυρα με το παρελθόν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος Κατερίνης αλλάζει σελίδα. «Η Κατερίνη, από την Παραλία μέχρι τον Άγιο Δημήτριο λέει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και χαράζει ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ. Κράτησε πολλά χρόνια το μαρτύριο της αδιαφορίας, για να μπορεί να το αντέξει κάποιος για άλλα πέντε χρόνια.

Δεν έχουμε άλλα πέντε χρόνια για χάσιμο. Ανατράπηκαν στην συνείδηση όλων μας, θα ανατραπούν και στην κάλπη στις 18 Μαΐου».

Ο κ. Γιαννούλης ανέφερε ότι οι αγώνες των πολιτών να αποτρέψουν την απομόνωση της περιοχής τους, τόσο με την αποτυχημένη πολιτική της απερχόμενης διοίκησης όσο και με το γκρέμισμα της αερογέφυρας του Κορινού, θα δικαιωθούν με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τον Άλλο Δρόμο.

Οι δεσμεύσεις για τον Κορινό

Ο Χρήστος Γιαννούλης αναφέρθηκε και στις δεσμεύσεις του Άλλου Δρόμου για την περιοχή του Κορινού.

Μεταξύ αυτών για τον οικισμό της Ολυμπιάδας είπε ότι πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να υπογραφούν οι γενικοί περιβαλλοντικοί όροι του οικισμού Ολυμπιάδα στη βάση της νομιμότητας, της αειφορίας και του σεβασμού του περιβάλλοντος, λαμβανομένων υπόψη των δικαιωμάτων και των προσδοκιών των δικαιούχων και ιδιοκτητών του οικισμού Ολυμπιάδα μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Άλλου Δρόμου περιλαμβάνεται επίσης η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Κορινού που σήμερα είναι κατασκευασμένο από αμιαντοσωλήνες, η αναθεώρηση – τροποποίηση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) του Κορινού και άμεσες ενέργειες για ένταξη της μελέτης κατασκευής πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου στον παραλιακό δρόμο του Κορινού, στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ).

Επιπλέον άμεσοι στόχοι είναι η δημοπράτηση του έργου της κατασκευής έξι αιθουσών στο νέο δημοτικό σχολείο, η σύνδεση της παραλιακής ζώνης με το βιολογικό καθαρισμό, η συντήρηση του αγροτικού δικτύου, η αποκατάσταση των γεωτρήσεων άρδευσης, η επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης σε καθημερινή βάση, το κλείσιμο του χώρου εναπόθεσης μπαζών και ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού σταθμού. 

Γραφείο τύπου Δημοτικού Συνδυασμού

Άλλος Δρόμος για τον Δήμο Κατερίνης