Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Νίκος Κουκουτάτσιος : Ο "ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ" είναι διάδοχος του σημερινού Δημάρχου Παπαθανασίου



   ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τους δημότες και ψηφοφόρους του Δήμου Δίου Ολύμπου


    Αγαπητοί και σεβαστοί μου συμπατριώτες, - συνδημότες. Λίγα μόνον 24ωρα μας χωρίζουν από τις ευρωεκλογές, και τις επαναληπτικές Καλλικρατικοδημοτικές. Οι Καλλικρατικοί δήμοι το ομολογούν οι πάντες τώρα, δεν έχουν Καμία σχέση με την πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση στην οποία το Αθηναϊκό κράτος οφείλει την ύπαρξη του, αφού το ανέστησαν οι τότε επί Τουρκοκρατίας σφύζουσες αυτοδιοίκητες Ελληνικές κοινότητες.
Ανεξάρτητα όμως από τις αιτίες που μας έφεραν την Kαλλικρατική λαίλαπα, η δήθεν αποκεντρωμένη αυτή διοίκηση είναι μια πραγματικότητα, και μέσα από αυτήν οφείλουμε όλοι οι νουνεχείς και σκεπτόμενοι πολίτες, να παλέψουμε με πείσμα και σκληρούς αγώνες, τόσο στη Ευρωβουλή όσο και στον Δήμο μας για να εκλέξουμε σωστούς, άξιους και έντιμους αντιπροσώπους. Στην πρώτη τοπική αναμέτρηση που μετείχαν 5 συνδυασμοί επικράτησαν οι δύο και αυτοί Θα αναμετρηθούν τη προσεχή Κυριακή.


Ο "ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ" που είναι διάδοχος του σημερινού Δημάρχου Παπαθανασίου, και ο συνδυασμός "ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ο αρχηγός της οποίας πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, αλλά συμμετέχουν και συνδημότες μας που ανήκουν επίσημα και ανεπίσημα σε άλλους πολιτικούς χώρους.
Αλλά και τα ποσοστά των υπολοίπων συνδυασμών δεν είναι ευκαταφρόνητα.

Η περίπου σαραντάχρονη αυτοδιοικητική μου θητεία σε όλα τα αυτοδιοικητικά αξιώματα και η αναμφισβήτητη αγωνιστική μου πορεία που είχε έμπρακτα και ευεργετικά αποτελέσματα για το Δήμο Λιτοχώρου, και που χάρη στα περιουσιακά του στοιχεία που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, μου δίνει θέλω να πιστεύω το δικαίωμα να παρέμβω συμβουλευτικά και να κάνω κάποιες καλοπροαίρετες υποδείξεις και συμβουλές. Όπως και να πω και κάποιες πικρές αλήθειες. Τον Καλλικράτη τον εξόρκισα πολλά χρόνια πριν, με ένα εμπεριστατωμένο και προσωπικό δημοσίευμα με τίτλο.
Η ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.
Ένα άλλο προφητικό άρθρο μου δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2007 με τίτλο.
ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΝΑΣ ΛΑΟΓΕΝΝΗΤΟΣ ΘΕΣΜΟΣ
ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ AΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙA
Ένα τρίτο σοβαρό Κείμενο μου, που είδε το φως της δημοσιότητας το 2000, όταν για πρώτη φορά ο Παπαθανασίου αφήνοντας το παρασκήνιο από το οποίο δρούσε ως τότε, έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος‚ αφού είχε ετοιμάσει το έδαφος κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό Κατσαμάκα. Το δημοσίευμα εκείνο που απευθύνονταν στους Λιτοχωρίτες είχε τίτλο.ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ.
Καλούσα τους συμπατριώτες μας να εξορκίσουν την τοπική πράσινη πανούκλα που οργίαζε συκοφαντώντας τους πάντες και τα Πάντα και δημιουργούσε κομματικό μηχανισμό τον οποίο χειραγώγησε και τον έκανε προσωπικό όργανο ο Παπαθανάσης. Δυστυχώς δεν εισακούστηκα, και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Κανείς από τους στενούς συνεργάτες του που σήμερα αποτελούν τον συνδυασμό Ευθύνης δεν διαμαρτυρήθηκε έστω και χλιαρά για την κακοδιαχείριση της 20ετίας Παπαθανασίου. Τώρα αν πράγματι πέρασαν από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ και αναγεννήθηκαν, τότε ορκίζομαι ότι θα βγω και Θα τους συγχαρώ δημόσια.
Όμως εγώ δεν το πιστεύω γι’ αυτό και δεν συγχωρώ κανέναν "Κοψοχέρη".
Ν. Κουκουτάτσιος