Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ο Κώστας Καραμανλής "βλέπει" πρόωρες εκλογές


Οι εκμυστηρεύσεις του πρώην πρωθυπουργού

Ιδιαίτερα χαρούμενος ήταν κατά τη διάρκεια του γάμου του γιου του Προκόπη Παυλόπουλου ο Κώστας Καραμανλής, όπου παρέστη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Νατάσα, το προηγούμενο Σάββατο, στην Καλαμάτα. Οχι μόνο γιατί συμμετείχε στο ευτυχές γεγονός για την οικογένεια του επί πολλά χρόνια προσωπικού του φίλου και συνεργάτη, πρώην υπουργού, αλλά και για έναν άλλο λόγο, περισσότερο πολιτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Secret, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε, συζητώντας με άλλους προσκεκλημένους, ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για περαιτέρω έρευνα στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του ελλείμματος του 2009, που ήταν έτοιμη να τεθεί στο αρχείο.

Οπως είναι γνωστό, τόσο ο ίδιος ο κ. Καραμανλής όσο και οι στενοί του συνεργάτες επιθυμούν διακαώς να ερευνηθεί σε βάθος αν και σε ποιον βαθμό υπήρξε δημοσιονομικός εκτροχιασμός κατά τη «γαλάζια» διακυβέρνηση 2004-2009 ή, όπως κατήγγειλε κάποτε η Ν.Δ., υπήρξε λαθροχειρία στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από την κυβέρνηση Παπανδρέου, ώστε η χώρα να μπει στο μνημόνιο.

Το συγκεκριμένο πολιτικό θέμα, βέβαια, δεν ήταν το μοναδικό που συζήτησε στην Καλαμάτα ο πρώην ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το "Secret" της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΙΤΚΑ, σχολίασε αρκετές από τις πολιτικές εξελίξεις, δίνοντας τη δική του εκτίμηση. «Φοβάμαι ότι είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσει η κυβέρνηση τους 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να είναι αναπόφευκτες οι εκλογές», είπε μεταξύ άλλων ενώπιον των συνδαιτυμόνων του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο χρόνος που θα στηθούν πρόωρες κάλπες μπορεί να μην αργήσει.

Ο κ. Καραμανλής, ωστόσο, τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μια δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς, όπως είπε, «ο πρωθυπουργός με την προσωπική του προσπάθεια έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει τη χώρα και να την επαναφέρει στον σωστό δρόμο».