Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Προβολή της ταινίας "Η άκρη του ουρανού"

 
 
 
   Με την προβολή της ταινίας “Η άκρη του ουρανού’’ του Φατίχ Ακίν ολοκληρώνονται την Τρίτη 5 Αυγούστου (Ώρα προβολής 21:30) οι θερινές προβολές του φετινού καλοκαιριού στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης, από το Φεστιβάλ Ολύμπου και την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης, με την υποστήριξη του Goethe Insitut. 


Στην ταινία αυτή ο Ακίν τα «βάζει» και με τις δυο πατρίδες του. Η κοινωνική  δικαιοσύνη της Γερμανίας καταδικάζεται, η ανενδοίαστη πολιτική πραγματικότητα της Τουρκίας προβάλλεται. Στο επίκεντρο ο έρωτας, η οικογένεια, η μοναξιά, η γέννηση και ο θάνατος.
Γύρω από τις σχέσεις γονιών-παιδιών και τις ερωτικές ιδιαιτερότητες των τελευταίων, προβάλλεται η πολιτική δράση και η κοινωνική αφύπνιση. Οι μικρές ιστορίες περιπλέκονται, συνδέονται. Στον αγώνα της επιβίωσης και της ευμάρειας ο αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο έχει σημασία.
Οι αντιστασιακοί στην Τουρκία καταδικάζονται και τιμωρούνται. Το πολιτικό άσυλο στη Γερμανία, σχεδόν, ρατσιστικά δε χορηγείται. Τα αποτελέσματα μοιραία, οι σχέσεις των ανθρώπων σε κρίση. Ο Ακίν φτιάχνει μια βαθιά ανθρώπινη ταινία, καταδεικνύοντας τα πολιτικά κακώς κείμενα. Βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ των Καννών.

Είσοδος ελεύθερη
Trailer: