Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Σπείρα υπεξαίρεσε 110.000 από οδηγούς ταξί - Στους παθόντες και δύο ταξιτζήδες από την Πιερία



   Οδηγούς ταξί από όλη την Ελλάδα είχε εξαπατήσει η σπείρα που τα μέλη της εμφανίζονταν είτε σαν υψηλόβαθμοι υπάλληλοι υπουργείων είτε και σαν γενικοί γραμματείς είτε σαν καθηγητές ιατρικής είτε σαν πρέσβεις. Το κόλπο ήταν στημένο ως εξής...

Όπως... 

 σημείωσε ο Χρήστος Παρθένης, εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., «ανέφεραν στους παθόντες ότι επιθυμούν να μισθώσουν τα οχήματά τους για τη μετακίνηση δήθεν επίσημων προσώπων ή Αξιωματούχων, από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε διάφορα μέρη, όπου υποτίθεται είχαν προγραμματιστεί επίσημες ή/και ιδιωτικές εκδηλώσεις.»

Τα χρήματα που θα κέρδιζαν οι ιδιοκτήτες ταξί θα ήταν μέχρι και 300 ευρώ την ημέρα και για ένα μήνα το κέρδος θα έφτανε τα 9 χιλιάδες ευρώ. Όμως για να μην αφήσουν το κύκλωμα στα... κρύα του λουτρού έπρεπε να δώσουν εγγύηση από 1500 έως 1800 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας νοτιοανατολικής Αττικής κατάφεραν να συλλάβουν 7 άτομα ενώ σχημάτισαν δικογραφία για συνολικά 27. Τα χρήματα οι ιδιοκτήτες ταξί τα κατέθεταν σε λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν τα μέλη του κυκλώματος και ανήκαν σε άτομα που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι κατά την διάρκεια των συλλήψεων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ένα από τα μέλη του κυκλώματος προσπάθησε να πετάξει στη θάλασσα το κινητό τηλέφωνο που έκανε τις επαφές με τους ανυποψίαστους οδηγούς ταξί. Τα θύματα, σύμφωνα με την αστυνομία, φτάνουν τα 66 ενώ η συνολική λεία της σπείρας ξεπερνά τις 110 χιλιάδες ευρώ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες στους παθόντες συμπεριλαμβάνονται και δύο ταξιτζήδες από τη Νότια Πιερία.