Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΥΨΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Εορτάστηκε και φέτος στις 14 Σεπτεμβρίου 2014 η εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κατερίνη στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στην περιοχή της 25ης Μαρτίου.
Κατά τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό έγινε η υποδοχή των θαυματουργών λειψάνων των αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από το ομώνυμο μοναστήρι της Λέσβου.




  Στον Πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και Λιβύης κ. Θεοφύλακτος με την συμμετοχή μεγάλου πλήθους κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ο πανηγυρικός Εσπερινός, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η πανηγυρική Αγρυπνία τελέστηκαν στον νεόδμητο ιερό ναό που βρίσκεται στον επάνω μέρος του υπόγειου ναού.



    Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις και στην υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Τα Ιερά λείψανα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό για 7 ημέρες και καθημερινά θα τελούνται Θείες Ακολουθίες σύμφωνα με τα σχετικά προγράμματα. Τα λείψανα θα μεταφερθούν στη Λέσβο την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.