Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας

 
   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας, στη συνεδρίασή του στις 19/9/14 αποφάσισε μεταξύ άλλων τη συμμετοχή του συλλόγου στο δίμηνο του αγώνα – διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, που κήρυξαν τα εργατικά κέντρα, οι ομοσπονδίες και τα σωματεία που συγκροτούν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2014, με... 

κορύφωση το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 1 Νοέμβρη ώρα 12.00 στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική-καταιγιστική-ενωτική-ταξική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής Ένωσης και των δυνάμεων του κεφαλαίου.
Διεκδικούμε λύσεις τόσο στα γενικά προβλήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όσο και στα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου και των συναδέλφων της Πιερίας.
Απαιτούμε να αποζημιωθούν σε χρήμα οι συνάδελφοι του Δήμου Κατερίνης , που επί τόσα χρόνια πλήρωναν από την τσέπη τους το γάλα, που βάση της συλλογικής σύμβασης Εργασίας του κλάδου έπρεπε να χορηγείται δωρεάν από τον Δήμο.
Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των εργαζομένων στους δήμους, εκεί όπου η εξόφλησή τους καθυστερεί εδώ και μήνες, καθώς και την εξόφληση της νυχτερινής εργασίας που οφείλεται από το δήμο Κατερίνης στους εργαζόμενους στην καθαριότητα.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης για τις εκλογές του 2014.
Απαιτούμε την στελέχωση των δήμων με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για την ομαλή τους λειτουργία και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και την προμήθεια απορριμματοφόρων, ιδιαίτερα στο Δήμο Κατερίνης για να είναι δυνατή η απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Διεκδικούμε μέτρα προστασίας των ανέργων όπως;
Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους άνεργους και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία
Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης
Διεκδικούμε;
ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις.
Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.
Να μπει τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων.
Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νομοί.
Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις
Λέμε Όχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.

Δεν θα επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε! Δεν θα επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων, των εμπόρων της υγείας.
Διεκδικούμε:
Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. -- Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

Καλούμε τους συνάδελφους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Πιερίας να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος και ιδιαίτερα στην Πανδημοσιουπαλληλική απεργία τη Τρίτη 23-9-2014, στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο το Σάββατο 4 Οκτώβρη ώρα 10:30 πμ στη Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη και στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 1 Νοέμβρη ώρα 12. Το μεσημέρι στην Αθήνα στην Πλ. Συντάγματος.

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας

Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας - Παρασκευή 19-9-2014