Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ο ΕΟΣ Βροντούς και ο ΣΕΟ Κατερίνης πεζοπορούν στα Πιέρια Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

  

     Διαδρομή : Παλιά Βρύα – Σεντούκια (αρχαίο λατομείο )( 1,5 ώρα ) -Μοναχό Νερό ( + 45 λεπτά ) .
Σύνολο ανάβασης 2,5ώρες. Ώρες κατάβασης 2.

Συνάντηση στην πλατεία του χωριού Βρύα (στο φανάρι) ώρα 9 το πρωί.

Η παλιά Βρύα απέχει 5 χιλ από το νέο οικισμό σε ένα πλάτωμα στις πλαγιές των Πιερίων και θα αποτελέσει την αφετηρία της πεζοπορικής διαδρομής μας. Πρώτος προορισμός μας η θέση Σεντούκια (Μάρμαρα) στο οποίο μας οδηγεί σηματοδοτημένο μονοπάτι μέσα σε οξιές όπου υπάρχει το αρχαίο λατομείο των Πιερίων σε υψομ 1000μ. Εκεί... 

βρίσκονται σκόρπιες μισό επεξεργασμένες κολόνες μαρμάρων τα οποία οι ντόπιοι τα λένε ‘’σεντούκια ‘’. Επίσης διακρίνονται και οι τομές απ' όπου αποκόπηκαν. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους τα μάρμαρα αυτά έφτασαν ως τον Παρθενώνα και σε άλλα μνημεία του αρχαίου κόσμου .Μέχρι τα Σεντούκια θα χρειαστεί να περπατήσουμε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Ο τελικός μας προορισμός - μετά από 45 λεπτά- η πηγή Μοναχό Νερό.

Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και της αλληλογνωριμιας, ο ΕΟΣ Βροντούς φιλοδοξεί κάθε μήνα να συνοδοιπορεί και με διαφορετικό σύλλογο της Πιερίας (ορειβατικό ή όχι ) .Ξεκινήσαμε στις 16 Οκτ με τον σύλλογο Αιμοδοσίας της Κονταργιώτισσας και συνεχίζουμε την Κυριακή 2 Νοεμ με τον ΣΕΟ Κατερίνης . Αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι σύλλογοι ( ορειβατικοί –πολιτιστικοί κ.α. σύλλογοι ) ας επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6973 804 843.