Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Οι Φίλοι του Περιβάλλοντος στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2014


 
  Ενημέρωση και για τον οικισμό «Ολυμπιάδα»

Πραγματοποιήθηκαν και στην Πιερία, όπως και σε άλλες περιοχές, οι εκδηλώσεις παρατήρησης και ευαισθητοποίησης για την ορνιθοπανίδα και τους υγρότοπους, «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2014», το διήμερο 4 και 5 Οκτωβρίου 2014.
Οι... 

«Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008» συμμετείχαν με περίπτερο που στήθηκε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στον πεζόδρομο της Κατερίνης και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στο παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης, μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Φορέα Διαχείρισης των Δέλτα Αξιού, Αλιάκμονα και Αλυκών Κίτρους, την περιβαλλοντική οργάνωση «Άγρια Ζωή» και το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου. Στο περίπτερο υπήρχαν περιβαλλοντικά παιχνίδια και χειροτεχνίες για τους μικρούς φίλους με θέματα όπως η μετανάστευση των πουλιών κ.ά. και ενημερωτικό υλικό για τους υγρότοπους.
Στο πλαίσιο αυτό και επειδή πιστεύουμε ότι η Πιερική κοινή γνώμη δεν έχει επαρκή πληροφόρηση, κρίθηκε σκόπιμο να ενημερώσουμε για το σχέδιο δημιουργίας του οικισμού «Ολυμπιάδα Κορινού», ένα σχέδιο ασύμβατο με την προστασία των υγρότοπων της περιοχής. Το ενημερωτικό κείμενο με τίτλο «Οικισμός Όλυμπιάδα Κορινού: Ερωτήσεις – απαντήσεις … έξω από τα δόντια», το επισυνάπτουμε στο παρόν Δελτίο Τύπου.

Από την Ένωση Πολιτών