Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ανατροπή με κατερινιώτικο υπόβαθρο



Καλημέρα!
Ονομάζομαι Ιορδάνης Τσακμαλής, είμαι δάσκαλος και κάτοικος Κατερίνης από παιδί. Πριν από ένα μήνα εκδόθηκε το άμεσα σχετιζόμενο με την περιοχή μας μυθιστόρημά μου με τον τίτλο ''Ανατροπή'' στις εκδόσεις Λυκόφως που μπορείς να βρεις στο Public.
Θα ήταν χαρά μου να το διαβάσεις και τιμή μου να το προβάλλεις στη σελίδα Λευτεριά.
Ευχαριστώ!


  «Δεν ζω πια για μένα αλλά για σένα. Δεν...

υπάρχω αυτόνομα στον κόσμο αυτό, αλλά σαν ένα ελάχιστο κομμάτι αυτού που εσύ είσαι. (...) Είσαι ο λόγος που ζω και η αιτία που θέλω να γίνω άλλος άνθρωπος. (...). Αυτή είναι η ευχή και η μόνη διέξοδος και ελπίδα της ζωής μου».

Στη λίγο πριν από την κρίση Ελλάδα, η ζωή ενός άντρα ανατρέπεται προς το χειρότερο αναδεικνύοντας τις βαθύτερες ποιότητες, αρχές και αξίες του. Η ζωή ενός άλλου άντρα ανατρέπεται προς το καλύτερο φανερώνοντας τις κρυφές αδυναμίες και ατέλειες που η ίδια η ζωή στη χώρα αυτή προσέδωσε στον χαρακτήρα και τα κίνητρά του. Και κάπου εκεί, ανάμεσα στους δύο, ανέλπιστα, μία γυναίκα παγώνει την ατμόσφαιρα και ανατρέπει ό,τι φαινόταν αδύνατον να ανατραπεί.

Μέσα στην παρακμιακή δίνη μιας Ελλάδας που αιμορραγεί και μιας κοινωνίας που σπαταλάει την ενέργειά της άσκοπα στον βωμό της ίδιας της της απώλειας, μόνο καταφύγιο φαντάζει ο έρωτας, μόνη διέξοδος η αγάπη...

Βιογραφία συγγραφέα: Τσακμαλής Ιορδάνης

Ο Ιορδάνης Τσακμαλής γεννήθηκε το 1973 στην Θεσσαλονίκη, αλλά η βάση του είναι στην Κατερίνη. Είναι δάσκαλος, φύσει και θέσει, ό,τι διαστροφικό ή ευοίωνο κι αν φανερώνει αυτό. Χρωστάει σε πολύ κόσμο, κυρίως στον Ρένο Αποστολίδη, του οποίου τον νεοελληνικό οίστρο αφομοίωσε βαθιά και δημιουργικά, ή τουλάχιστον έτσι θέλει να πιστεύει. Αισθάνεται ότι η ελληνική γλώσσα, η παιδεία και η παιδική ηλικιά είναι η πατρίδα του που με όλο του το νου και την ψυχή θέλει να υπηρετεί. Τον μαγεύει το ωραίο και το ποιοτικό και βάζει πολύ ψηλά στην αξιακή του κλίμακα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία. 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ