Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από την Αλέκα Παπαρήγα



 "Είστε ίδιοι με τη Ν.Δ., μας έχετε ζαλίσει με το χρέος" είπε στη Βουλή

Σε μια από τις πιο σκληρές επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα.

"Τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ με τα 2,5 εκατομμύρια που σας ψήφισαν; Έπρεπε τα σωματεία να έσκιζαν. Εκεί που λέτε για ανατροπή, μιλάτε εμπρός για τη κάλπη. Έπρεπε από τώρα να είχατε προετοιμαστεί. Τι θα κάνετε, happenigs στην πλατεία Συντάγματος; Αυτά δεν είναι σύγκρουση" είπε χαρακτηριστικά. Και...

συνέχισε: "Πάμε στο χρέος, μας έχετε ζαλίσει, έχετε διάφορες συνταγές. Το χρέος είναι πραγματικό, τα δάνεια δεν είναι πλαστά, αλλά δεν έγιναν για παροχές στο λαό. Έγιναν για επιχορηγήσεις ομίλων, για εξοπλισμούς. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το χρέος γιατί δεν αφορά το λαό. Λέτε ανάπτυξη και λιτότητα, όπως και η Νέα Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, με διαφορετικούς χειρισμούς. Ποιος θα πληρώσει όμως; Ο λαός".

Έκανε λόγο για "χίμαιρες, ονειρώξεις και ονειροφαντασιώσεις» ενώ σε μια αποστροφή του λόγου της είπε πως «δεν μου έφταιγε σε τίποτα η τηλεόρασή μου να την σπάσω, ακούγοντας τον κ. Χρυσόγονο να μιλάει για επιδόματα σε αστέγους για να νοικιάσουν σπίτια σε υποβαθμισμένες περιοχές και για συσσίτια. Συσσίτια κάνει η Εκκλησία, σας πρόλαβαν".

Στη συνέχεια, δέχτηκε και τα... χειροκροτήματα των βουλευτών της Ν.Δ. όταν είπε τα εξής: "" Ελπίζω η ΚΟ του ΚΚΕ να μου επιτρέψει, γιατί δεν την είχα ενημερώσει, να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί η κυβέρνηση τον κατηγορεί ότι θέλει κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και σοσιαλισμό. Είστε αχάριστοι κύριε Βορίδη. Δεν τα εννοούν αυτά. Τα έχει στο πρόγραμμά του αλλά είναι σαν την άχνη στον κουραμπιέ. Μόλις τον τινάξεις δεν μένει τίποτα".

Στην αρχή της ομιλίας της είχε πει τα εξής: "Η απαξίωση της εργατικής τάξης είναι αληθινή καταστροφή. Βγαίνοντας από την κρίση ο λαός βγαίνει ηττημένος ενώ το κεφάλαιο βγαίνει κερδισμένο, δυναμωμένο. Η ανάκαμψη θα γίνει πάλι με δάνεια, εσωτερικά και ιδιωτικά. Μήπως τα ιδιωτικά δάνεια δεν τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι; Αυτή είναι η εξαχρείωση. Το εργατικό κίνημα έχει πάει πιο κάτω από το 2012". 


parapolitika.gr