Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Μαιευτική Κλινική Γ.Ν. Κατερίνης : ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΨΥΧΟΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΗΣ




Πρόκειται για μια σειρά μαθημάτων τα οποία παρακολουθούν οι μέλλουσες μητέρες προκειμένου να είναι έτοιμες για τη μεγάλη στιγμή του τοκετού.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις έγκυες μετά την 32η εβδομάδα κύησης, ανεξάρτητα αν θα γεννήσουν στην κλινική μας, πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη & Πέμπτη) στην Μαιευτική Κλινική του Γ.Ν.Κατερίνης και ολοκληρώνονται σε πέντε δίωρες συνεδρίες.
Στη... 

διάρκεια των μαθημάτων η μέλλουσα μητέρα προετοιμάζεται ψυχικά και σωματικά. Σκοπός μας είναι μέσα από τα μαθήματα αυτά, να ενημερωθεί για ότι συμβαίνει στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, να εκπαιδευτεί με μια σειρά από ασκήσεις και αναπνοές, που διδάσκονται για να μπορέσει να μειώσει και να εκμηδενίσει την ένταση του πόνου, ώστε να βοηθήσει με την κατάλληλη συμπεριφορά της στη γρήγορη και φυσιολογική εξέλιξη του τοκετού. Να προετοιμαστεί για τον θηλασμό, την περιποίηση του νεογνού και την λοχεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2351350258-259 εργάσιμες ημέρες από τις 07:00 έως τις 15:00.

Ακόμη θα ήθελα να κάνω γνωστό, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 1 - 7 Νοεμβρίου οι Μαίες της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα τον μητρικό θηλασμό την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 6μμ στο συνεδριακό κέντρο ΕΚΑΒΗ. Ομιλητές στην εκδήλωση εκτός από τις Μαίες είναι : 
 -Ο κ. Βασίλειος Τσιλιώνης ειδικευόμενος Μ/Γ Κλινικής του Γ.Ν.Κατερίνης.
 - Η κ. Παναγιώτα Παλούκη επικουρική επιμελήτρια Μ/Γ Κλινικής του Γ.Ν.Κατερίνης.
-Η κ. Ανατολή Θεοδωρίδου καθηγήτρια εφαρμογών της Μαιευτικής σχολής ΑΤΕΙ Θεσ/κης και 
-Ο κ. Νικόλαος Φωτιάδης παιδίατρος διεθνώς διαπιστευμένος σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού.