Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Κρέμασαν Ιρανή που σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της

 
 
 
 
 
     Στην αγχόνη, παρά την μεγάλη καμπάνια υπέρ της στα social media και τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να της δοθεί χάρη, οδηγήθηκε μια 26χρονη Ιρανή επειδή σκότωσε τον άνθρωπο, που όπως κατήγγειλε, προσπάθησε να την βιάσει.
Η... 

Ρεϊχανέχ Τζαμπαρί, συνελήφθη το 2007 για τη δολοφονία του Μορτέζα Αμπντολαλί Σαρμπαντί, πρώην υπαλλήλου του υπουργείου Πληροφοριών και το 2009 καταδικάστηκε σε θανατική ποινή.
Η Διεθνής Αμνηστία, που είχε επιβεβαιώσει χθες το βράδυ με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι η νεαρή γυναίκα θα εκτελεστεί σήμερα, είχε καταγγείλει ότι η γυναίκα καταδικάστηκε έπειτα από μια βαθιά εσφαλμένη έρευνα ενώ και ένας ειδικός απεσταλμένος του Ιράν είχε επισημάνει ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του όλες τις αποδείξεις και ότι η απόσπαση της ομολογίας της 26χρονης είχε γίνει έπειτα από πιέσεις.
Τον προηγούμενο μήνα είχε ξεκινήσει στο Facebook και στο Twitter εκστρατεία προκειμένου να μην γίνει η εκτέλεση της γυναίκας και φαίνεται ότι προσωρινά είχε καθυστερήσει τη διαδικασία.
Ωστόσο η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το Σάββατο θα εκτελεστεί η Τζαμπαρί, καθώς η οικογένεια της δεν κατάφερε να αποσπάσει τη συγχώρεση από τους συγγενείς του θύματος ώστε να της αποδοθεί χάρη και να εκτίσει κάθειρξη αντί να εκτελεστεί, κάτι που προβλέπεται από τα σαρία (ισλαμικό νόμο). Επίσης ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί της ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα δεν αποδείχθηκαν στο δικαστήριο.
Την εκτέλεση της Τζαμπαρί επιβεβαίωσε άλλωστε και η μητέρα της μιλώντας στο BBC. Της είχε επιτραπεί να δει την κόρη της για μια ώρα την Παρασκευή.
Μετά τη σύλληψή της η γυναίκα είχε οδηγηθεί στην απομόνωση για δύο μήνες όπου, όπως είχε καταγγείλει, δεν είχε πρόσβαση στο δικηγόρο της και στην οικογένειά της.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη στο Ιράν εκτελέστηκαν περίπου 250 άνθρωποι αυτή τη χρονιά.

Φωτο από τη σελίδα στο Facebook "Save Reyhaneh Jabbari From Execution In Iran" 
 
nonews-news.blogspot.gr