Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ταβουξής Στέφανος (ΑΕ Ποντίων Κατερίνης 2012) "Είμαστε Έλληνες και θέλουμε την κάθε αξία να την υποβιβάζουμε"


 
 
  Του Κολίτση Νίκου

Ταβουξής Στέφανος, προπονητής ΑΕ Ποντίων Κατερίνης 2012

· To αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Είναι μία ομάδα με πιτσιρίκια, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι έχει τρεις έμπειρους παίκτες, τον Κυπαρίσση, τον Μπεκιάρη και τον Ζούρκο και αυτό που με λύπησε σήμερα, αν και χάρηκα για το αποτέλεσμα, γιατί ο κόσμος δεν έμαθε να σέβεται τους ποδοσφαιριστές, δηλαδή ένα Γιώτη Κυπαρίσση ο οποίος έχει 500 συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες τον βρίζουν οι προπονητές και οι φίλαθλοι, είναι απίστευτο, τον έβριζαν και αυτός τους έδινε το χέρι, τον είδατε τι χαρακτήρα έχει, αυτά με πειράζουν στο ποδόσφαιρο, πρέπει να σεβόμαστε τις αξίες.

· Ούτε αυτοί καταστραφήκαμε ούτε εμείς σωθήκαμε που κερδίσαμε, αλλά σίγουρα είμαστε καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

· Δεν υπάρχει διαφορά επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Είμαστε Έλληνες και θέλουμε την κάθε αξία να την υποβιβάζουμε. Γιατί όποιος είναι αντικειμενικός σήμερα, είδε ότι η ΑΕ Ποντίων είναι πιο «ομάδα». Γιατί αν δε μάθουμε να εκτιμάμε τις αξίες, δεν μπορούμε να δώσουμε μέλλον σ' αυτά τα παιδιά, δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε το ερασιτεχνικό ούτε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, γιατί αυτός είναι ο προθάλαμος των παιδιών που θα παίξουν αύριο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

· Για να πετύχεις ένα πράγμα ο μόνος τρόπος να πετύχεις είναι η δουλειά και η υπομονή. Τα παιδιά αυτά έχουν αρκετή υπομονή, αγαπούν πολύ τη δουλειά και πιστεύω ότι τον τελικό στόχο που βάλαμε από την αρχή θα τον πετύχουμε. Η άνοδος έγινε αυτοσκοπός στην πορεία. Τα παιδιά, παρότι είναι όλα το 98 και το 99 γεννηθέντες, απέδειξαν ότι μπορούν να το πραγματοποιήσουν σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα. Ο στόχος είναι στόχος. Χωρίς στόχο δεν προχωράει κανένας στη ζωή. Έτσι τους έμαθα να ζούνε. Όλες οι ομάδες που είχα είχαν στόχο την άνοδο. Τα παιδιά το αποδεικνύουν μέσα στο γήπεδο. Συνεχίζουμε.

http://www.metrosport.gr/article/apoklistiko-coach-box-to-box-interview