Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ









     Άρθρο του δικηγόρου Δημήτρη Φ. Γκελντή


   Με αφορμή την ημέρα τιμής στην Εθνική Αντίσταση(ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου 26-11-1042)  είναι σκόπιμο να κάνουμε μια αναφορά στην γενιά που έγραψε από τις πιο λαμπρές σελίδες στην σύγχρονη νεώτερη,νεότατη καυτή πολιτική ιστορία του τόπου μας.
Ήταν η...

γενιά της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης που αντιστάθηκε με συνέπεια στον Γερμανό κατακτητή.
Οι αρχές της, τα ιδανικά της, τα οράματά της συμπυκνώθηκαν σε τέσσερεις βασικές αρχές «λαϊκή κυριαρχία»,  «εθνική ανεξαρτησία», «ισότητα», «κοινωνική δικαιοσύνη» που σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι διαχρονικές και επίκαιρες.
  Με αυτές τις αρχές πολλοί αγωνιστές της Εθνική Αντίστασης είχαν αποτελέσει την ραχοκοκαλιά του κινήματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ με αρχηγό και ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου.
 Για τους απόγονους αυτής της γενιάς οι αρχές αυτές είναι η πολιτική μας παρακαταθήκη το κληροδότημά μας.  Γι’αυτές τις αρχές έχουμε αποχωρήσει εδώ και καιρό   από το «νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου» και ακολουθώντας πάντα το μονοπάτι του σοσιαλισμού με πολιτική πυξίδα τις αρχές μας, επιστρέφουμε στον γενέθλιο πολιτικό μας χώρο την αριστερά, επιλέγοντας τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ γιατί πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας μπορεί να κάνει πράξη της αρχές της γενιάς της Εαμικής Εθνικής μας Αντίστασης.